Ez történik a testeddel, ha mindennap megeszel két tojástRemek fehérjeforrás és rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. De miért is olyan hasznos a számunkra?


1. Növeli az ún. jó koleszterin szintjét. A dietetikusok szerint napi 2 tojás fogyasztása ajánlott.

2. Segít a szívbetegségek (elsősorban a koszorúér-betegségek) kockázatának csökkentésében.

3. Emeli az energiaszintünket. Mivel gazdag B2-vitaminban, segít az élelmiszert üzemanyaggá alakítani, és így szervezetünk energia-háztartása hatékonyabban működik!

4.  B2-, B5- és a B12-vitamin tartalmánál fogva hatására szebb a bőrünk és a hajunk, ráadásul ezek a vitaminok a szem és a máj számára is  nélkülözhetetlenek.

5. Szelén tartalmánál fogva erősíti az immunrendszert, támogatja a pajzsmirigy működésének szabályozását. Elősegíti ezen kívül a szív, a csontok és az ízületek egészségét.

6. Stresszcsökkentő hatással bír: a tojásfehérje kilenc olyan aminosavat tartalmaz, amelyek stabilizálják a kedélyállapotot és  jótékony hatással vannak mentális egészségünkre.

7. Omega-3 zsírsavban gazdag, így csökkenti az ízületi gyulladás, a csontritkulás, valamint az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1686) elgondolkodtató (111) érdekességek (1112) fejtörő (69) megható (268) megrázó (67) recept (416) viccek (134)

Translate