-

Kiderült: ezt kérte Orbán Viktor Ferenc pápától a találkozásukkorFerenc pápa vasárnap reggel megérkezett Budapestre, hogy részt vegyen az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson (NEK). Délelőtt találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel is, aki kért a szentatyától egy kis apróságot.

Orbán Viktor a Szépművészeti Múzeumban köszöntötte Ferenc pápát Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Arra kértem Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot” – árulta el követőinek Orbán Viktor. A bejegyzést több ezren like-olták, és több mint 250-en hozzá is szóltak, de sok komment meglehetősen kritikus volt a miniszterelnökkel szemben. „A 10 parancsolatról beszélgettetek? Tudod a “ne lopj” meg ilyenek…” – kérdezte az egyik követő. Sokan Orbán Viktor védelmére keltek, és ahogy az lenni szokott, kisebb kommentháború alakult ki a Orbán-hívők és nem hívők között.

Az eucharisztikus kongresszus záró szentmiséje, a statio orbis fél 12-kor kezdődik a Hősök terén, amelyen Ferenc pápa is részt vesz.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2505) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (69) recept (466) viccek (300)

Translate