-

7 trükk a téli szezonra, ami segít sokat spórolni a fűtésszámlánOktóber végétől áprilisig tart nagyjából a fűtési időszak. Ez idő alatt igyekszünk minél kevesebbet fűteni, hogy energiát spórolhassunk. De az azért nem szeretnénk, ha hideg lenne a lakásunkban.

Csökkentsük a háztartási energia mennyiségét, így nem csak a számláink lesznek alacsonyabbak, de a széndioxid-kibocsátásunk is csökken.


1.Függönyök


Napközben húzzuk el a függönyöket, sötétítőket, hogy minél jobban tudjanak behatolni a napsugarak a lakásba. Azonban, amint elment a nap, húzzuk be a függönyöket, így jobban bent tudjuk tartani a meleget a házban.


2.Programozzuk be a kazánt


Úgy tartják, hogy legalább 30 perccel hamarabb ajánlott elindítani a fűtést, mint, ahogy hazaérnénk. Programozzuk be a fűtési rendszert. Így sokat spórolhatunk, hiszen kiegyensúlyozottan fűtünk, és nem a nagy hidegről kell egyszerre felmelegítse a lakást 22-23 fokra. Ezt a módszert a reggeli fűtéskor is érdemes alkalmazni.


3.Mozgassuk át a kanapét


Ha a radiátor előtt van a kanapé, mozdítsuk el onnan, mert különben kifogja a meleget, és sokkal hűvösebb lesz a lakás. Hagyjuk, hogy a meleg levegő szabadon áramoljon.


4.Szigetelés


Ha nincs megfelelően leszigetelve a lakás, akkor gondoskodjunk róla idejében. Ugye tudjuk, hogy a tetőn távozik a legtöbb hő? Legyen megfelelően szigetelve.


5.Hőforrások szigetelése


Győződjünk meg róla, hogy a melegvizes tartályunk tökéletesen le van szigetelve. Így hosszabb ideig tartja a vizet melegen, és csökken a fűtésszámlánk.


6.Alacsonyabb hőmérsékletre állítsuk


Az Egészségügyi Világszervezet szerint az ideális hőmérséklet a lakásban 18-21 fok között kell legyen. Ha ezt állandósítani tudjuk, akkor sokkal jobban spórolhatunk, mintha egy szer hideg, egyszer pedig nagyon meleg lenne.


7. Szigeteljük az ajtókat, ablakokat


Ne legyenek a nyílászárón rések, mert ezeken nagyon sok hő távozhat. Figyeljünk oda a szigetelésre, használjunk gumitömítést.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (433) viccek (134)

Translate