-

Kásler szerint “észhez tértek” az oltatlanok, méghozzá ezért!A járvány elleni védekezés intenzív szakaszába értünk, nagyon fontos a harmadik oltás is, mert az idő múlásával mindegyik vakcina veszít a védőképességéből – ismerte be Kásler Miklós.

“Az oltásokon részt vevők magas száma arra utal, hogy a magyar társadalom eddig nem oltakozó rétegei elgondolkodtak az eseményeken, és mintha az életösztön kezdene az emberekben ismételten megjelenni”

– mondta saját minisztériumának műsorában.

A miniszter az oltatlanokat ért diszkriminációról nem beszélt és arról sem, hogy mennyire lehetetleníti el az oltatlanok életét a munkáltatókkal a kormány részéről rájuk kényszerített oltás. Ismeretes, hogy aki nem hajlandó a kísérleti vakcinát beadatni, arra a megaláztatáson túl akár 1 éves fizetetlen szabadság várhat, így az oltakozás egzisztenciális kérdéssé vált a kormány zsarolásának köszönhetően.

Káslernek részben igaza van abban, hogy beindult az oltatlanok életösztöne, ez az ösztön azonban sokkal inkább az egzisztenciális félelmekre reagál és a hónapok óta tartó szisztematikus kormányzati zsarolás eredménye.

nagyon szeretném hangsúlyozni, hogy a vírus közösségi terjedésének az időszakában – tehát abban, amiben most vagyunk – semmilyen járványügyi védekezés nem éri el az átoltottság hatékonyságát

– emelte ki.

A gyerekek oltásáról Kásler Miklós elmondta, hogy erről eddig nagyon kevés szó esett, amit azzal magyarázott, hogy a vakcinát a gyógyszergyárak úgy fejlesztették ki, és úgy csináltak klinikai vizsgálatokat, hogy elsősorban a veszélyeztetett korcsoportokra lehessen alkalmazni.

Ugyanakkor azt is meg lehet figyelni, hogy az újabb és újabb mutációk egyre fiatalabb korcsoportokat támadtak meg.

Ez vonatkozik a brit mutánsra is, vonatkozik a delta-mutánsra is, és az omikron nevű új mutáns is feltehetően a gyermekek irányába magasabb fertőzöttséget okoz

– mondta az emberi erőforrások minisztere, aki szerint ezért lenne fontos az, hogy a gyerekek is felvegyék az oltást.

Kásler Miklós tájékoztatása szerint a nagy rendezvények közül a sportrendezvények, az Eucharisztikus Világkongresszus és a Vadászati Világkiállítás után nem mozdultak el a számok a járványgörbéről, az iskolák megnyitása azonban jelentős volt a járvány terjedése szempontjából.

Kásler az oltások mellékhatásairól semmi érdemlegeset nem mondott, a felmerülő aggodalmakra így reagált:

rosszindulatú daganatos megbetegedettek veszélyeztetett csoportot képeznek, ugyanúgy, ahogy a cukorbetegek, ugyanúgy a magas vérnyomás, stroke és még néhány betegségtípus. Ők abba a csoportba tartoznak, akiknek kimondottan életmentő lehet a vakcina beadása.


Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (435) viccek (134)

Translate