-

Ő az a 71 éves idős, beteg asszony, akivel tegnap olyan dolgot tettek ezek a magyar rendőrök, amit feltétlen tudniuk kell nem csak a feletteseinek, hanem az egész országnak!Ő az a 71 éves idős, beteg asszony, akivel tegnap olyan dolgot tettek a magyar rendőrök, amit feltétlen tudniuk kell nem csak a feletteseinek, hanem az egész országnak! – Legyetek kedvesek adjátok tovább mindenképp!

Annyira félt a lányától az idős, beteg asszony, hogy inkább a fagyhalált kockáztatta, de nem mert bemenni a házba. Végül a rendőrök segítettek neki sőt, olyat tettek, ami nem is lett volna kötelességük.

Zavart viselkedésű lánya miatt kért végső elkeseredésében rendőri segítséget január 6-án délután egy 71 éves szentendrei asszony. A háza udvarán lévő műanyag széken kuporgó idős, izomsorvadásban szenvedő nő át volt fagyva, láthatóan hosszú ideje nem evett rendesen – írja a Police.hu.

Kiderült, hogy a kórházból pár nappal azelőtt kiengedett, a gyógyszerszedéssel azóta leállt lánya kezelhetetlen viselkedése miatt töltötte inkább a szabad ég alatt a nap legnagyobb részét. A kályhába nem tudott begyújtani, lánya nem volt rá hajlandó, félt is tőle, de már nem bírta tovább segítség nélkül, ezért fordult a rendőrökhöz.

A szentendrei járőrök az asszony lányához – látva viselkedését – mentőt hívtak, akik kórházba vitték. Közben az egyik rendőr összeszedte az udvaron talált fát, gallyakat, újságpapírt gyűjtött és beüzemelte a kályhát.

A kinti hidegből a pattogó tűz mellé kísért asszony át tudott melegedni, ám mivel egészségi állapota miatt önállóan nem tudott volna gondoskodni magáról, és a fűtésről, a rendőrök tovább gondolkodtak. Miközben a helyi önkéntes tűzoltókat segítségül hívva az óriás farönkök hasábokká változtak, szociális szervezetek képviselőivel folytak telefonbeszélgetések.

Végül az egyik helyi szervezet segítségével sikerült elintézni az asszony ideiglenes elhelyezését, de a hosszútávú megoldás megtalálásáról sem mondtak le.

Az ideiglenes szálláshelyre utazást még megoldották a rendőrök, szolgálati autójukkal vitték el a nehezen mozgó időst.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate