-

Ezek Nostradamus leghátborzongatóbb jóslatai 2023-ra, na ezt inkább nem akartuk volna tudni!Nostradamus francia asztrológus és misztikus jós rímekbe szedett profetikus könyve, a „Próféciák” ugyan még 1555-ben jelent meg először, de azóta is hihetetlen népszerűségnek örvend.

Nostradamus könyvében elborzasztó próféciák szerepelnek, amelyek közül sok egyesek szerint kísértetiesen pontosnak bizonyult, többek között a második világháborúval, Hitler hatalomra jutásával és a francia forradalommal kapcsolatban.

A francia asztrológus állítólag még John F. Kennedy meggyilkolását is előre látta, valamint a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat is megjövendölte. Bár a próféciákban nem szerepelnek konkrét dátumok, egyesek úgy vélik, vannak olyan előrejelzések, amik éppen 2023-ban válhatnak valóra – írja a Mirror.co.uk.

Egy nagy háború

Az egyik jóslat, aminek megvalósulása valószínűnek tűnhet 2023-ra, egy „nagy háborúról” szól. Ez az előrejelzés a következő sorokon alapul: „Hét hónap nagy háború, emberek halála a gonoszság miatt. De Rouen, Evreux nem jutnak a király kezébe.”

Ez a jóslat utalás lehet az Ukrajna és Oroszország közötti jelenlegi konfliktusra, ami egyesek szerint jövőre elfajulhat, és kitörhet a harmadik világháború. Az, hogy a háború időtartama „csak” hét hónap lehet, első ránézésre ugyan jó hírnek tűnhet, de Amerika és Oroszország félelmetes nukleáris arzenáljára gondolva, ez sem túlságosan megnyugtató. Ugyanakkor a prófécia valamiért Rouen francia város megmenekülését is megjósolja.

Égi tűz

Nostradamus egy másik jóslatában egy „égi tűzre” utal a „királyi építményen”, de sokak szerint jóval többről van szó, mint egyszerűen egy királyi palota leégéséről. A Bibliában a tüzet mindig kulcsfontosságú motívumként emlegetik az Ítéletnap vagy világvége eljövetelében.

Ugyanakkor úgy gondolják, hogy a civilizáció hamvaiból egy új világrend születik, ami az általunk ismert idők végét jelenti majd.

Eljuthatunk a Marsra

Nostradamus azt is megírta, hogy egy fény „hullik” a Marsra, ami többféleképpen is értelmezhető. Jelentheti azt is, hogy a bolygó retrográd mozgásba kezd, és ezért úgy tűnik, mintha visszafelé mozogna az égen. Másrészt utalhat az emberiségnek a bolygó gyarmatosítására tett erőfeszítéseire is.

A SpaceX alapítója és a Twitter új tulajdonosa, Elon Musk már korábban is beszélt arról, hogy még az évtized vége előtt kolonizálni szeretné a vörös bolygót, és eredetileg azt mondta, 2029-ig akar embert juttatni a Marsra.

Gazdasági katasztrófa

A világjárvány és a jelenlegi ukrajnai háború hatásai máris gazdasági válságot idéztek elő, és sokan már most aggódnak a megélhetésük miatt. Nostradamus így írt ezzel kapcsolatban: „A búza ára olyan magasra emelkedik, hogy az ember megeszi embertársát.”

Ez az előrejelzés arra utal, hogy egy gazdasági válság elkeseredettséget és viszályt okozhat a megélhetési költségek miatt.

Globális felmelegedés

Bár a globális felmelegedés témája nem újdonság, Nostradamus előrejelzései szerint 2023-ban további hőmérséklet-emelkedés és tengerszint emelkedés következhet be.

Nostradamus egyik versében arról ír, hogy a Fekete-tenger annyira felmelegszik, hogy a halak megfőnek, és ez éhezéshez vezet majd. „Amikor Rodosz és Genova félig kiéhezik, a helyiek fáradozni fognak, hogy feldarabolják őket” – tette hozzá a jós.

Ahogy a globális hőmérséklet tovább emelkedik, a tengerszint emelkedik, és ennek következményei egyre nyilvánvalóbbá válnak, vajon 2023 lesz az az év, amikor elérjük a töréspontot?

Növekvő polgári zavargások

A megélhetési költségek jelenlegi válságának és a globális felmelegedésnek köszönhetően 2023-ban a polgári zavargások is fokozódhatnak.

„Előbb vagy utóbb nagy változásokat fogsz látni, rettenetes borzalmakat és bosszúállásokat” – írta a francia asztrológus.

Ez az előrejelzés azt sugallja, hogy lázadás törhet ki a gazdagok ellen, miközben az emberek megpróbálnak talpon maradni a gazdasági válság közepette.

Egy másik négysoros szintén erőszakot és viszályt jósol a gazdagokkal szemben. Ez a következőképpen hangzik:

„A trombita nagy viszálytól remeg.

Megszegett megállapodás: az arcot az ég felé emelni:

a véres száj vérrel fog úszni;

a tejjel és mézzel megkent arc a földön fekszik.”

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate