-

Mindenki a magyar karácsonyi vásár árait szidja. Hát mi Bécsben voltunk, jól kapaszkodjatok meg, ott ilyen árak vannak:Már az első napokban több ezren voltak a hét végén megnyílt bécsi karácsonyi vásárban. Sokan várták, hogy újra ünnepi hangulat legyen a városháza előtti téren. Az idei forgatag azonban más, mint az elmúlt az években.

„A költségekkel való spórolás egyik jelentős lépése, hogy kevesebb Led izzó világítja meg a vásár környékét, negyven fára nem került izzó az elmúlt évekkel ellentétben. A fényeket fél órával később kapcsolják be, és fél órával előbb kapcsolják le minden nap” – tájékoztatott az M1 tudósítója.

Hirdetés


Európa egyik leghíresebb karácsonyi vására idén az energiatakarékosság jegyében telik. A bécsi városháza most nincs teljesen kivilágítva, egy jelképes fényt kapott. Kevesebb standdal várják a látogatókat és a fények is előbb kialszanak.

Alaposan megtépázza az energiaválság a bécsi karácsonyi vásárt

Az enyhe időjárás miatt intenzívebb hóágyúzásra lesz szükség, ami viszont nagyon költséges.

A kínálat viszont változatlan. A forrócsoki, a tea és a forralt bor igazi slágernek számít a vásárban. Az árak azonban felkúsztak. Ezekért az italokért másfélszer többet kell fizetni, mint korábban.

„Észrevesszük az energiaválságot, meg az inflációt a dráguláson, sokkal drágább a forralt bor, mint tavaly volt, biztosan azért is van, mert sok a turista, de kicsit meglepődtünk, hogy az öt italért 47 eurót fizettünk” – mondta egy látogató.

Az ünnepi forgatagra rengetegen érkeznek a következő hetekben szerte a világból. A bécsi karácsonyi vásár december 26-ig várja a látogatókat.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (433) viccek (134)

Translate