-

Sokakat felháborít, hogy így néz ki a nem rég elhunyt XVI. Benedek pápa sírhelye (FOTÓ)
Egyszerű, de méltó nyughelyet kapott az elhunyt emeritus Pápa, amelyet vasárnap reggel 9:00 órakor nyitottak meg a látogatók előtt.

XVI. Benedek sírját egyszerű fehér carrarai márványlap fedi, a “Benedictus PP XVI” felirattal.

A “PP” a Pontifex pontificium kifejezés rövidítése, amelyet a pápák saját címként használnak.

A sírkő alsó részét a görög “Krisztus” szónak a keresztény ikonológiában használt szimbóluma dísziti, egy “P”  és egy “X” egymásba illesztve.

A sírkő feletti falon egy gyönyörű reneszánsz dombormű látható: Szűz Mária karjában a gyermek Jézussal, két oldalán angyalokkal.

A volt pápa sírja a bazilika altemplomában, a grottákban található, és amely kripta a pápák hagyományos temetkezési helye.

A megnyitás előtt jelentős sorállás alakult ki, mert sokan voltak, akik szerették volna az elsők között a kegyeletüket leróni.

Azt tudni kell, hogy a XVI. Benedek sírjához nincsen külön sor, ugyanazon az útvonalon érhető el, mint a Bazilika. A sírnál lehetőség van rá, hogy egy rövid imára megálljanak a hívek, vagy akár virágot is elhelyezzenek. Sem külön foglalás, kell külön jegy nem szükséges.

Az az altemplomban található, legközelebb Szent Péter Apostol sírjához, amelyet a főoltár alatt találunk meg.
Népszerűek

Címkék

aktuális (2525) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate