-

Nagymamám minden használat előtt almagerezdeket dobott a sütőolajba. Okkal tette, és milyen igaza volt!Nagymamám igazi konyhatündér volt, rengeteg trükköt és praktikát ismert, amelyeknek segítségével játszi könnyedséggel oldott meg olyan feladatokat, amelyek az átlag háziasszonynak sokkal több idejébe vagy energiájába kerültek volna.

Itt van néhány trükkje, amelyeknek segítségével megakadályozta azt, hogy sütést követően az olajos gőzfelhő a lakásban szétterjedve büdös, kellemetlen szagot árasszon, és bemocskolja a falakat.

Az első ilyen megoldása, amelyet a címben is említettem, hogy mielőtt sütni készült volna, a még hideg olajba kis alma gerezdeket helyezett, és (elsőre ez bármennyire is hihetetlen) ezzel megelőzte, hogy az olajszag szétterüljön a lakásban.

Egy másik kedvelt megoldása az volt, hogy hal sütése előtt, a halat tartalmazó serpenyő mellé egy másik edénybe vizet, és abba ecetet vagy szegfűszeget tett. Ez a megoldás kiválóan alkalmas ugyanarra a célra.

Az ecetes pára megakadályozta, hogy az olajfelhő szétterjedjen a lakásban.

Máskor az olajba citromot facsart, amely nemcsak kiváló ízt adott az ételeknek, de ismét csak remekül működött az olajos gőz ellen.

Akkor sincsen katasztrófa, ha az olajos pára már szétterjedt a lakásban, ekkor a szellőztetésen kívül egy másik megoldást is tudunk alkalmazni: utólag is használhatjuk az ecetes vizet: ez a közömbösíti az olajos párát a lakásban!

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate