-

Világrekorder farkas érkezett Magyarországra, a hírek szerint kilőtte egy vadász
Úgy tűnik, tragikus véget ért a világrekorder farkas élete Borsodban. A svájci, jeladóval ellátott állat néhány napja belépett az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának működési területére, és meg nem erősített hírek szerint lelőtte egy vadász. A farkas a közelmúltban hivatalosan is rekorder lett azzal, hogy a legnagyobb távolságot tette meg Európában.


Tragikus vég

Egyelőre meg nem erősített lapinformáció szerint tragikus véget ért a világrekorder farkas élete. A boon.hu úgy tudja: egy vadász kilőhette az M237-es számú, svájci jeladós állatot Hidasnémeti környékén. Az információt a rendőrség sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, de a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik az ügyben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.


Nyomon követték az útját

Az Agrárminisztérium korábbi tájékoztatása szerint az M237 jelölésű farkas egy fiatal, 2021-ben született ivarérett hím példány, amit Svájc déli hegyei közt egy éve jelölt meg jeladóval a svájci farkasok védelmével is foglalkozó Gruppe Wolf Schweiz nevű szervezet, így a vándorló nagyragadozó útvonalát nyomon tudják követni. Mozgásának elemzését a svájci szervezet végzi, a friss adatok feldolgozása folyamatban van.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate