-

Árulják Törőcsik Mari egykori álomotthonát: szívszorító, de csak ennyit kérnek érteLassan két éve, hogy nincs velünk a háromszoros Kossuth-díjas Nemzet Színésze és Nemzet Művésze, Törőcsik Mari. A Blikk birtokába jutott információk szerint a színésznő lánya meghozta a fájdalmas döntést, áruba bocsátja néhai édesanyja szeretett otthonát.


Eladó Törőcsik Mari otthona

A lap úgy tudja, hogy 45 millióért árulja az ingatlant, ugyanakkor a Blikknek úgy nyilatkozott egy ingatlanhelyzettel tisztában lévő forrásuk, hogy bizony Törőcsik Mari egykori otthona ennél többet ér, hiszen a telken van egy ház, az udvar is hatalmas és gazdasági épület is áll rajta.


A Blikknek így fogalmazott a környéken építési vállalkozóként is tevékenykedő informátor:

"Törőcsik Mari nagyon figyelt a ház állapotára, folyamatosan karbantartatta az épületet, pár évvel a halála előtt például új tetőt csináltatott a házra, amelynek lakóterülete úgy 120 négyzetméter körül van. Volt benne rendszeresen tisztasági festés, a színésznő nagyon figyelt, hogy ne legyen állagromlás, ne menjen tönkre semmi. Éppen ezért, míg a faluban hasonló ingatlanok valóban negyven- és ötvenmillió közötti áron eladók, ez a ház legalább hatvanmillió forintot ér, szóval a 45 millió jócskán áron aluli ajánlat. Bár valahol érthető is, hiszen a velemi ingatlanpiac nem valami intenzív, a megvételre ajánlott házak a faluban több éve piacon vannak."

Érintetlen Törőcsik Mari egykori otthona

A művésznő lánya 2014 októbere óta birtokolja hivatalosan is az ingatlant, ami Törőcsik Mari halála óta szemmelházzá vált. A helyiek szerint senki nem járt a házban a művésznő halála óta csak az egyik szomszéd, aki szellőztetni jár. Nagyon szomorú látvány az üres ingatlan, a Blikk szerint még a művésznő film- és színháztörténeti szempontból is jelentős értékes tárgyai még mindig a házban lehetnek.


Az egyik falubeli ezt mondta a Blikknek:


 Nagyjából minden úgy van, ahogy Mari hagyta, minden csak porosodik.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate