-

Egy forintért lehet telket kapni egy híres magyar borvidéken
A településen minden feltétel adott a nyugodt családi élethez.

Jelképes áron, egy forintért kínál építési telkeket a tolnanémedi önkormányzat, ösztönözve a fiatalok letelepedését – mondta a település polgármestere az MTI-nek.

Vígh László hozzátette, körülbelül tíz, 3000-4000 négyzetméteres – közművesített vagy könnyen közművesíthető – telket kínálnak az építkezőknek.

Az igénylésnél nincs életkori megkötés, a telkek a vásárlástól számítva tíz évig nem idegeníthetők el. A cél az, hogy nőjön a lakosok száma, azt szeretnék, ha fiatalok helyben maradnának vagy letelepednének Tolnanémediben.

A községben 2017-ben még 1100-an éltek, 2022-ben már csak 991-en. A lakosság elöregedett, a továbbtanuló fiatalok jellemzően nem költöznek haza.

Közlése szerint a környéken 2-5 millió forintért lehet közművesített építési telket vásárolni.

A polgármester azt mondta, hogy a településen minden feltétel adott a nyugodt családi élethez. Az elmúlt években megújult az óvoda, a volt általános iskola, a művelődési ház, és a közeli Nebojsza-dombon lévő kilátó– és pihenőhely.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate