Dráma, az 1 éves Kristófot halálra rázta az áram Nyíregyházán
Szakszerűtlenül vezette be az áramot a lakásában egy nyíregyházi férfi, mellyel egyéves gyereke halálát okozta. Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az apa ellen.


Az ügyészség közleményében azt írja, a 38 éves férfi élettársával és 9 gyermekével 2017-ben költözött be egy nyíregyházi kertes házba szívességi lakáshasználóként. A lakóházban nem volt elektromos áram, és a villanyóra is le volt szerelve.

A férfi 2019 júniusában úgy döntött, hogy a szomszédos telek villanyórájától az elektromos áramot a házba bevezeti. Ehhez a ház körül fellelhető maradék drótokat és vezetékeket használta fel úgy, hogy az összekötéseket, a fémvezetékek két szálának összesodrásával oldotta meg, majd a toldásokat nem szigetelő szalaggal, hanem a csomagok lezárására szolgáló műanyag szalaggal tekerte körbe. A vezetékeket a lakásban a földön vezette, és azzal a házban különböző fogyasztókat üzemeltettek.

A leírtak szerint az apa tisztában volt vele, hogy életveszélyes a kialakított rendszer, azonban nem törődött vele.

2019. július 10-én délután a férfi és az akkor egyéves gyermeke a lakóház hátsó szobájában tartózkodott, a csecsemő a földön játszott, miközben a kötésnél hozzáért a szigetelés nélküli, áram alatt lévő villamosvezetékhez. A gyermek az áramütéstől azonnal eszméletét veszítette, és az életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás sem tudta megmenteni.

A főügyészség a gondatlan apával szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.


– Ott kezdeném, hogy minden felelősséget vállalok, ezt a rendőröknek is elmondtam. A vezetéket a másik szoba ablakán át húztuk át a kisebbik szobába, hogy legyen áram. A huzal azonban nem volt szem előtt, egy szőnyeg volt ráterítve – magyarázta a Borsnak Bertalan. – Az ágyon feküdtem a kisfiammal, amikor ő elkezdett lemászni. Alapvetően ezzel semmi baj nem lenne, hisz ott volt a testvére is. Kristóf azonban valahogy megtalálta az elektromos vezetéket, és elkezdte babrálni.
75 percig küzdöttek a gyermek életéért 

A családfő sírva idézte fel a tragédia leginkább szívbe markoló pillanatait.

– Villámgyorsan felpattantam, és szétszakítottam a vezetéket. Engem is megrázott az áram, és Kristóf testén is éreztem, hogy még nem ment ki belőle teljesen. Egy szava sem volt, elvesztette az eszméletét. Őszintén szólva további részletekre nem emlékszem, annyira sokkoltak a történtek – mondta magába roskadva Bertalan.

Forrás
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (739) érdekességek (885) fejtörő (52) megható (231) megrázó (58) recept (369) viccek (120)