-

150 ezer forintra is büntethetik azokat, akik rosszkor helyezik ki a szemetet

Korábban a Blikk is megírta, hogy július 6-án újraindítja a lakossági lomtalanítást Budapesten a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF). Közleményükből kiderült, elsőként a XIV. kerületben szállítják majd el a nagydarabos hulladékot, míg a többi kerület lomtalanítási időpontjának listáját honlapjukon folyamatosan aktualizálják.

Az FKF tájékoztatóját viszont érdemes figyelmesen átolvasni, hiszen azoknak az ingatlantulajoknak, akik a megjelölt idősáv előtt, vagy után helyezik ki hulladékot, és elkapják, akár 150 ezer forintos bírsággal is kell számolniuk közterületszennyezési szabálysértés miatt - hívja fel a figyelmet a Pénzcentrum.

Emellett az sem mindegy, hogy milyen hulladékot rakunk ki az utcára, tilos ugyanis kihelyezni:

 a veszélyes hulladékokat, így például a festékeket, hígítókat, autógumikat - ezeknek ugyanis általában külön gyűjtőpontot szoktak szervezni, ahol szakszerűen ártalmatlanítják őket.


a háztartásokban naponta képződő kommunális hulladékot,
az ipari, a mezőgazdasági, vagy a szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett hulladékot,
az építési törmeléket, zöld hulladékot, földet,
illetve olyan szemetet, amit amúgy a szelektívbe is ki lehetne dobni (pl. papír, PET-palack, üvegek).
A lap megjegyzi, országszerte súlyos problémát jelent az, hogy sokan nem várják meg a rendszeres lomtalanítást, helyette közterületeken, egy közeli erdőn vagy mezőn dobják el a szemetet. Ez azonban törvénybe ütköző, és százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2505) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (69) recept (466) viccek (300)

Translate