Magyarország egyes részein is látható lesz a részleges napfogyatkozás jövő vasárnapAz ország délkeleti-keleti részén is látható lesz jövő vasárnap a részleges napfogyatkozás, érdemes lehet résen lenni a délelőtti órákban!
Gyűrűs napfogyatkozás lesz látható június 21-én, azaz jövő hét vasárnap Délkelet-Európa és Ázsia területéről. De Magyarország sem marad ki teljesen a természeti jelenségből, ugyanis az ország egyes területein szintén meg lehet majd csodálni a részleges napfogyatkozást. Erre az ország keleti, délkeleti felén lakóknak lesz lehetőségük (a Nagyatád–Kiskunlacháza–Üllő–Visonta vonaltól délkeletre), várhatóan a reggeli, délelőtti órákban, ám nem biztos, hogy mindenhol jól észrevehető lesz majd szabad szemmel is. Ahogy arra az Index is felhívta a figyelmet, a megfigyelés megfelelő felszerelés nélkül súlyosan károsítja a szemet.

(A legfrissebb hírek itt)

Gyűrűs napfogyatkozás esetén a Nap látszólagos mérete meghaladja a Holdét, ami ilyenkor önmagához képest messze jár a Földtől. Amíg a természeti jelenség tart, még a napfogyatkozás csúcsán is látható a napkorong széle.

Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (748) érdekességek (896) fejtörő (54) megható (238) megrázó (59) recept (370) viccek (120)