-

Megdőlt a melegrekord a sarkvidéken, már a Meteorológiai Világszervezet is aggódik

A Meteorológiai Világszervezet (World Meteorological Organization , WMO) aggasztó adatokat kapott: az orosz Verhojanszkban 38 Celsius-fokot mértek szombaton. Ezen kívül a műholdas felvételeket több helyen is aggasztó vörös területeket láttak, amelyek a felettébb meleg időjárásra utalnak.

Clare Nullis, a WMO szóvivője kedden elmondta, a genfi központú ENSZ-szervezet várhatóan napokon belül megerősítést kap az orosz meteorológiai hatóságtól – tudta meg az index.hu

Hónapról hónapra meglepődünk, aggódunk a hőmérsékleti értékek miatt. Nyilvánvalóan Kelet-Szibéria ezen régiójában a telek nagyon-nagyon szélsőségesen hidegek, de a terület ismert nyári extremitásairól is, tehát a 30 Celsius-fok feletti júliusi meleg nem szokatlan. Viszont a 38 Celsius-fok egyértelműen kivételes
– közölte a szóvivő

Több napja 30 fokos kánikula van Kelet-Szibériában és az északi sarkkör környékén, az Északi-sarkvidék brutális gyorsasággal kezd melegedni.

Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate