Megvan, mennyi ideig lesz még díjmentes parkolás a veszélyhelyzet után

Oláh Lajos,a Demokratikus Koalíció képviselője írásban kérdezte meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől: „Miért tart tovább a díjmentes parkolás, mint a veszélyhelyzet?” A kérdésre végül Orbán Balázs miniszterhelyettes válaszolt.


Válaszában az olvasható, hogy a kormány a járvány terjedésének csökkentése érdekében döntött az ország teljes területén érvényes ingyenes parkolásról. Céljuk ezzel eredetileg az volt, hogy csökkentsék a közösségi közlekedéssel együtt járó kontaktusszámot, és csökkentsék az autóval munkába járók költségeit – írja a HVG.

A miniszterhelyettes szerint a rendkívüli jogrendet meg lehet szüntetni: „A jogállamisági garanciák szem előtt tartása azonban indokolttá teszi a kellő felkészülési idő biztosítását mind az állampolgárok, mind a parkolási rendszert üzemeltetők számára. Ezt szolgálja, hogy a veszélyhelyzet tervezett megszüntetését követően kb. egy hétig, átmeneti intézkedésként – az állampolgárok érdekét és a kiszámíthatóságot szem előtt tartva – várakozási díjat július elsejéig nem kell fizetni.”

Forrás
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (741) érdekességek (886) fejtörő (52) megható (231) megrázó (59) recept (369) viccek (120)