-

Nagyapám ezzel a keverékkel permetezte be a paradicsomot és uborkát, többé nem kell aggódnia a betegségek, kártevők miatt!

Akik szeretik a zöldségeket, és ültetni is szoktak, mert mégis csak a legfinomabb a saját zöldség, azok most jól teszik ha idefigyelnek, mert egy környezetbarát, mégis hatékony keverék receptjét fogjuk ismertetni, amely megakadályozza, hogy a paradicsomok, uborkák megbetegedjenek, vagy megdézsmálják őket a kártevők.

Na és persze, abban az esetben is próbáljuk ki a következő módszert, ha egészséges zöldségeket szeretnénk az asztalra tenni, nem pedig agyon vegyszerezett, gyomirtózott termést.

Mit kell tenni?

Először is melegítsünk fel 4 liter vizet 38 Celsius fokra, amelybe keverjünk bele 15 evőkanál cukrot és 15 gramm szárított élesztőt. A 4 liter vizet tegyük bele egy legalább 10 literes fazékba, mert az erjedés során kifuthat az élesztős víz, ha kisebb fazekat használunk.

Az erjedési folyamat 5-10 órán belül végbemegy, időközben kevergessük meg az egészet.

Ezután egy 10 literes vödörbe töltsünk 6 liter vizet, amihez adjuk hozzá a 4 liternyi élesztős keveréket, vegyítsük össze, majd jöhet az öntözés, permetezés.

Az uborkákat 10-12 naponta kell permetezni, a paradicsomokat, egyéb zöldségeket 15 naponta. Minden tőre 1 liternyi keveréket kell ráönteni, vagy a levelekre is rá lehet permetezni, amit egy jó, alapos öntözés követ. Ezzel a módszerrel elejét vehetjük a penészgombák támadásának. A levelek permetezését inkább este érdemes elvégezni, mert a napsugarak megégethetik a sejteket.

Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate