-

A nagymama háza mindig tiszta volt, illatos és a sparhelten folyton főtt valami! Emlékszel még milyen jó volt?

Még emlékszel rá, milyen tisztaságillat volt a nagymama házában? Úgy sepregetett, hogy először bevizezte a seprűt, mert úgy tisztább lett a padló, vagy amikor a nagypapa ingeit vasalta, akkor azt is először vízzel belocsolta és a régi vasalóval kivasalta.


Az ablakpárkányon mindig virágok voltak, pedig nem szerette a nagymama a kertből leszedni őket azért, hogy a vázában meghaljanak. A 30 fokos melegben a sparhelt mellett volt sütött, főzött és soha nem mondott nemet, még akkor sem, ha este 11 órakor tejbe rizst akartál enni. Mindjárt, felelte a nagymama csak teszek a tűzre.

A falak mindig meszelve voltak, csodás hangulata volt. Úgy érezhettük, szinte felnőttek vagyunk, mert bármit is választott a nagymama, mindig úgy alakította a dolgokat, hogy azt hidd te is hozzájárultál ehhez.

A mágikus fiókjaiban sok mindent találtál, régi órát, különböző formájú gombokat, a kicsi gyerekkori cipődet, régi elfeledett játékokat. Minden reggel így kezdődött:Milyen reggelit készítsen neked mama?

Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate