-

Érkezik az afrikai hőhullám! Közel 40 fok is lehet, majd pusztító viharral csap le a hidegfront!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint szombaton egy viharos széllel érkező hidegfront vet végert a kánikulának. Bár a korábbi előrejelzések az esti órákra várták az időjárási fordulatot, az Időkép előrejelzése szerint északnyugaton már a kora délutáni órákban számítani kell lehűlésre: lesz, ahol 20 fokig csökken a hőmérséklet.

A riasztást viharos szél és zivatarok miatt adták ki. A szombat délutáni óráktól északnyugat felől egyre nagyobb területen fordul át a délies irányú szél északnyugati, északi irányba (a délkeleti országrészben csak az esti órákban) és megerősödik, a Dunántúlon és az északkeleti országrészben viharossá (70-90 km/h) is fokozódik. A Dunántúli-középhegység területén és a Balaton térségében 90 km/h körüli széllökések is előfordulhatnak. A késő esti órákra némileg veszít erejéből a légmozgás, de erős lökések (40-60 km/h) még vasárnapra virradó éjszaka is lehetnek.

A Balaton térségében lesznek a legerősebbek a széllökések.Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate