-

Szívbemarkoló: másfél hónapig őrizte kutyája János holttestétA hűséges Mackó halála után sem hagyta cserben gazdáját. Nemhogy képtelen volt elhagyni, de morgott, ha valaki a közelükbe mert menni.


M. János és szeretett kutyusa, a hétéves Mackó június 27-én indult közös sétára, azonban soha többé nem tértek haza, mindketten nyomtalanul eltűntek. János aggódó családja bejelentést tett a rendőrségen, a keresésbe az alig 400 lelkes zalai kistelepülés lakói is beszálltak.

Sajnos most már oda minden remény: közel két hónappal eltűnése után, augusztus 12-én János maradványait a közeli gelsei hegyen találták meg. Információk szerint a holttestre a terület tulajdonosa bukkant rá, aki kaszálásra indult a hegyoldalba. A férfi először nem is a testre lett figyelmes, hanem egy haragos kutyára, aki elszántan igyekezett megvédeni valamit.

Kiderült: Mackó volt az, aki a jelek szerint már közel két hónapja hűségesen óvta gazdája holttestét a dűlőn.
„A kutya olyan dühös és morgós volt, hogy alig lehetett a közelébe menni” – mesélte egy helybeli. A férfi megijedt a kutya láttán, de valahonnan ismerős is volt neki az eb, ezért azonnal hívta a rendőrséget. A kutyát állatorvoshoz vitték, ahol a benne lévő chipből kiderült, hogy Mackó kutyáról van szó.

„Igen, valóban őt találták meg”– erősítette meg a Borsnak Kovács Tamás, Nagybakó polgármestere, aki maga is aktív szerepet vállalt János és Mackó keresésében. Elmondta: a kutyát most ideiglenesen egy állatmenhelyre szállították, a későbbi sorsáról vélhetően a család dönt majd.

„Sírva fakadtunk, amikor megtudtuk, hogy mi történt. János fantasztikus ember volt, aki imádta a családját, a lányait, és rajongott a kutyájáért. Nem csoda, hogy Mackó még holtában is vele maradt és nem volt hajlandó elmozdulni mellőle” – mondta könnyes szemmel a férfi egyik ismerőse.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet, a holttest azonosítása még tart.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2500) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (292)

Translate