Ha citromot vásárolsz, jobb ha tudsz erről a 4 trükkről, sokan nem ismerik!
A téli ünnepek ideje alatt sokkal több citromot fogyasztunk, és a sütéshez, főzéshez is használjuk ezt a különleges karakterű ízletes gyümölcsöt. A citrom nem csak finom, de nagyon egészséges is, azonban vigyázzunk mindig arra, hogy kezeletlen, biocitromot válasszunk.

Íme, 4 fontos szabály, melyet jobb ha betartunk citromvásárláskor!Nehezebb citromot kell választani

Ha a citrom méretéhez képest nehezebb egy kicsit, az jól jel, mert azt jelenti, hogy magasabb a folyadék tartalma. A héj ne legyen túl halvány, és száraz, mert ez azt jelzi, hogy kevés a leve, és fonnyadt, nem túl friss.

Mindenképp szagoljuk meg mielőtt megvennénk, a jó citromnak ugyanis friss, üde illata van. A puha, sötétsárga példányt is jobb ha a boltban hagyjuk. A lédús citrom héja vékonyabb, és feszesebb, de, ha a héjáért vesszük, akkor inkább a rücskösebb, vastagabb héjút válasszuk.

A héját, ha csak nem muszáj ne fogyasszuk

A legtöbb déli gyümölcsöt gombavédő szerrel kezelik, és viaszbevonatot is kap, hogy épségben el tudjon jutni hozzánk. A gombavédő szert pedig a viaszréteg miatt szinte lehetetlen eltávolítani. Ne spóroljunk a citromon, vásároljunk inkább biocitromot az egészségünk megőrzése érdekében. Ezek is be vannak vonva viasszal, de legalább természetes méhviaszt használnak.

A legtöbb citromlé!

Először a még egész citromot tegyük le egy kemény felületre, például vágódeszkára, és kézzel jól megnyomva gurítsuk ide-oda. Majd vágjuk ketté, és így facsarjuk ki, több lé fog kijönni belőle.

A citromhéj tartósítása

A citrom hűtőben akár négy hétig is eláll, de ha azt látjuk, hogy kezd penészedni, akkor dobjuk ki, mert a belseje is nagyon hamar elkezdhet romlani. A lereszelt citromhéjat keverjük el egy kevés porcukorral, majd tegyük egy légmentesen zárható befőttesüvegbe. Így hosszabb ideig eláll.


ForrásShare:

Népszerűek

Címkék

aktuális (741) érdekességek (886) fejtörő (52) megható (231) megrázó (59) recept (369) viccek (120)