A gyömbér nagyon egészséges, de erre nagyon figyelni kell, ha nem akarunk bajt

Gyulladásgátló, vírusellenes, emésztésserkentő, immunrendszer erősítő, és még számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik a gyömbér. A világon az egyik legegészségesebb gyökerét azonban 4 embercsoport mégsem fogyaszthatja.


Kiknek nem ajánlott a gyömbér?


A várandósoknak


A gyömbér erős stimuláló hatással rendelkezik, ezért nagymértékben semmiképp nem ajánlott a fogyasztása. A várandósság késői szakaszában beindíthatja a szülést, hatására könnyen alakulhat ki koraszülés.


Ha valaki túl sovány


A kóros soványsággal küzdők semmiképp ne fogyasszanak gyömbért, ez ugyanis csökkenti az élelmiszerek utáni sóvárgást. Sőt, még az emésztést, és az anyagcserét is serkenti, ezért zsírégető hatással rendelkezik.


A vérzékenységgel küzdők


Ha valaki hemofíliás, jobb, ha elfelejti a gyömbért. A gyömbér ugyanis javítja a vérkeringést, és élénkebbé teszi a véráramlást. A vérzékenysében szenvedő embereknél még ronthat az állapotukon a gyömbérfogyasztás.


Egyes gyógyszerek szedése esetén nem ajánlott


Ha valaki véralvadásgátlót, vagy bétablokkolót szed, kerülje a gyömbérfogyasztást.

A gyömbér nagyon egészséges, de mielőtt nekifognánk rendszeresen, és nagyobb mennyiségben fogyasztani, kérjük ki a háziorvosunk tanácsát. Ha valaki nem szabad gyömbért fogyasszon, bizonyos tulajdonságai miatt, még mindig helyettesítheti cayenne borssal, vagy a magyar konyhában is közismert fekete borssal.


ForrásShare:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1506) elgondolkodtató (92) érdekességek (1100) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (402) viccek (132)