-

Jön a hó: ekkorra érhet Magyarországra az első rendes havazás idén

Borús, ködös napok következnek, tartósan marad ez a kellemetlen, késő őszi időjárás, amit hirtelen váltással követ majd a havazás a hosszútávú időjárás-előrejelzések szerint.

 

A jelenlegi, ködös időt egy hidegpárna-jelenség okozza: a magasabban lévő, melegebb levegő leszorítja a múlthéten érkezett hideg légréteget, ami fel sem tud melegedni rendesen a napot eltakaró pára miatt. A következő napokban éjszakánként akár 1 fokig is hűlhet a hőmérséklet, de nappal sem lesz melegebb 11 foknál.

A 24.hu az agronaptár.hu-ra hivatkozva azt írja, hosszabb távon, november 19-étől egy tőlünk északra lévő ciklonnak köszönhetően néhány napig gyakoribb lesz majd a napsütés, de az ország délnyugati részén marad a borongós idő.


Egyben ez lesz a komoly változás előszele is, a hónap végére, november 24-25-e tájára ugyanis egy északnyugat felől érkező ciklon közelíti meg az országot, rendes, északi hideg zúdul be a hosszútávú - tehát még bizonytalan - előrejelzés szerint. Éjjelente -3, -4 fokok lesznek és a nappalok sem lesznek sokkal a fagypont felett.


A portál szerint november végére, december elejére több helyen kialakulhatnak hózáporok, északkeleten néhány centis hótakaró meg is maradhat.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2429) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate