-

Megelőzi a fájdalmakat, csökkenti a koleszterinszintet és jó hatással van a gyomorra!

A berlini egyetem kutatói egy érdekes kísérletet végeztek, amelyből megtudták már napi pár szem szilva milyen káprázatos hatással van a testre.


Akik legalább napi 6 szem szilvát, vagy aszalt szilvát esznek legalább három héten át, sokat tesznek az egészségükért. A szilva ugyanis megelőzi a csontbetegségeket, csökkenti a koleszterinszintet és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának esélyét is.

A szilva méregtelenít, de enyhe hashajtó is és jó hatással van az idegekre is. Csökkenti a gyomorsavat és erősíti a májat. A szilvában rengeteg antioxidáns található, ami nagyon fontos a betegségek megelőzése miatt.


A szilva feltölti a szervezetet energiával, mivel a cukortartalma is magas. Akik fizikai munkát végeznek fogyasszanak el pár szem aszalt szilvát és máris jobban fogják bírni a munkát.

A szilva rengeteg vitamint tartalmaz, ami fontos a szervezet számára. Az aszalt változata is nagyon egészséges, így amikor nincs szezonja, érdemes ebből fogyasztani.

A kutatók tanulmányai szerint megelőzi a csontfájdalmakat és betegségeket, csökkenti a koleszterinszintet, enyhíti a gyomorpanaszokat és bélproblémákat.

Legalább három hétig fogyassz minden nap pár szem szilvát, hogy érezhesd jótékony hatásait.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (433) viccek (134)

Translate