A kétéves magyar kislány nem vette fel a maszkot, a szüleivel együtt leszállították... Sokakat felháborított az eset! Valóban jogosan jártak el?


Sokak számára felháborító eset történt a United Airlines amerikai légitársaság egyik járatán pénteken: leszállították a gépről egy magyar házaspárt, mert kétéves kislányuk nem akarta felvenni a maszkját. A család az ünnepek miatt szerette volna meglátogatni a keleti parton élő szeretteit.

Az anyuka szerint megalázó volt az eset, majd közzétett egy videót is Twitter-oldalán, ami pillanatok alatt elterjedt. Már 5 millióan látták, sőt, vasárnap még a híres Fox News amerikai hírcsatornának is interjút adott az esettel kapcsolatban.

Orbán Eliz a férjével és a kislányával Denverből utazott Newarkba, hogy a keleti parton élő családjukat meglátogassák Az érintett légitársasággal egyébként rendszeresen szoktak utazni, két hónappal korábban is megtették ezt az utat azért, hogy a nagyszülők láthassák az unokájukat. Eliz szerint a legénység már a beszálláskor is udvariatlan volt velük, nem segítettek nekik.

A Fox Newsnak adott interjújában elmondta, már a felszálláskor is megkérdezték az utaskísérők, hogy hány éves a kislány. Amikor elmondták, hogy 2, azonnal felszólították őket arra, hogy a gyereküknek is fel kell vennie a maszkot, amit kaptak a légitársaságtól, a lányuknak ugyanis nem volt sajátja.,,Utána többen nem szóltak hozzánk. Csak azt vettük észre, hogy néha elsétálnak mellettünk, ellenőrzve, hogy mit csinálunk, ami igazán furcsa volt” – mondta. A Twitter-oldalára feltöltött videón is látszik és hallatszik, ahogyan magyarul beszélnek a gyerekükhöz, próbálva ráadni maszkot, de a kislány nem hagyja. Eliz férje végül azt próbálta, hogy a maszkot a lányuk szája elé tartja, de ezt a személyzet nem tartotta megfelelőnek. Az egyik utaskísérő végül megkérte őket arra, hogy hagyják el a gépet.

A Unites Airlines is reagált a történtekre közlemény formájában, amiben elmondták, hogy számukra az utasok és a dolgozók egészsége a legfontosabb, ami miatt különféle szabályokat vezettek be, köztük azt is, hogy a fedélzeten mindenkinek kötelező a maszkhasználat kétéves kor felett. Eliz a videóban azt állítja, a társaság eltiltotta őket attól, hogy velük repüljenek, amit viszont az United Airlines cáfolt, mivel az Orbán család nem lett tiltólistás, sőt, ez ügyben fel is vették velük a kapcsolatot.

ForrásShare:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1586) elgondolkodtató (100) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (404) viccek (133)