Bekeményít az időjárás! Hózápor tart felénk, ezeken a területeken lesz hó!

Karácsony első napján többnyire borult lesz az ég, ugyanakkor északon átmenetileg elvékonyodhat a felhőtakaró, estefele a nyugati megyékben havas eső is eshet.


A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható, amely várhatóan a késő délelőtt során áll be. Késő estére -1, +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Éjszakától vékonyodik, szakadozik, csökken a felhőzet, szombat reggel, délelőtt még délen lehet több a felhő, majd ott is napos idő várható gomolyfelhőkkel. Több gomolyfelhő a Tisza vonalában képződhet, és inkább csak arrafelé alakulhat ki elvétve hózápor.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -4 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű.

Vasárnap a nagyrészt derült éjszakát követően délkelet felől megnövekszik a felhőzet: nyugaton süthet ki a nap, akár több órára is, másutt nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk.

Dél, délkelet felől egyre többfelé valószínű hószállingózás, gyenge havazás (legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati felén), a Tiszántúlon havas eső, eső is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.


ForrásShare:

Népszerűek

Címkék

aktuális (748) érdekességek (896) fejtörő (54) megható (238) megrázó (59) recept (370) viccek (120)