FONTOS bejelentést tett Orbán Viktor! Íme a videó!

A miniszterelnök a néhány másodperces bejelentkezésben arról beszél, hogy nemrégiben ért véget a kormányülés, ahol meghozták a járvány kezelésével kapcsolatos további döntéseket, illetve arról is beszámolt, hogy most indul Brüsszelbe.

“Indulok Brüsszelbe, ma este még háttértárgyalások, holnap reggel partraszállás” – mondta a videójában Orbán, utalva ezzel a holnap reggeli EU-csúcsra. S bár úgy tűnik a miniszterelnök nem iszik előre a medve bőrére, ugyanis videójában nem kommentálta a sajtóban megjelent híreket a magyar-uniós megállapodásról, melynek részleteiről a Blikk is beszámolt.

Mint megírtuk a nemzetközi sajtó szerint Orbán Viktor és lengyel szövetségese egy jó alkuval gyakorlatilag megnyerte a harcot az Európai Unió német elnökségével a jogállamisági mechanizmus és a vétó ügyében. magyar kormányzati források megerősítették: az elvi megállapodás megszületett.


A vétó


Mint ismert, az uniós pénzek elosztását úgynevezett jogállamiság mechanizmushoz kötötték, a magyar és a lengyel kormány álláspontja az volt, hogy a pénzügyi szabályozásokat nem lehet a politikai kritériumokhoz kötni. Ráadásul úgy, hogy nincs konkrét leírás arra, hogy mit is takar a jogállamisági mechanizmus, és úgy, hogy a magyar és lengyel álláspont szerint az egész az uniós alapszerződésekbe ütközik. Emiatt emelt a két kormány vétót a hosszútávú uniós költségvetés és a közös uniós kölcsön ügyében is.
Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1689) elgondolkodtató (111) érdekességek (1113) fejtörő (69) megható (268) megrázó (67) recept (417) viccek (134)

Translate