-

Friss! Újabb intézkedésekről döntött a kormány! Íme a részletek!

Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján elsőként Maruzsa Zoltán beszámolóját hallgathattuk meg a koronavírusjárvány oktatásügyi vonatkozásairól.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára elmondta, az utóbbi időszakban csökkent a járvány által érintett intézmények száma.

A téli szünetet követő januári újraindulás kapcsán arról tájékoztatott, hogy az általános iskolákban január 4-én, tehát a megszokott rend szerint folytatódik az oktatás, a középiskolák pedig – a jelenlegi elképzelés szerint –  egy héttel később, január  11-én indulnak újra.

Január 2-3-án az oktatási intézmények dolgozóinak lesz arra módjuk, hogy az Országos Mentőszolgálat tesztelési pontjain ingyen és önkéntesen tesztelést végezzenek – közölte az államtitkár.Gál Kristóf, az ORFK szóvivője arról számolt be, hogy kedden a kormány újabb veszélyhelyzeti intézkedéseket hozott.

Ezek egyike, hogy újabb fél évre meghosszabbították a járványügyi készültséget. Egy másik döntés értelmében pedig mostantól a tömegközlekedési eszközök sofőrjeinek a zárt vezetőfülkében nem kell maszkot viselniük.


December végén indulhat az oltás

Az az elmúlt 24 óra járványügyi adatainak ismertetését követően dr. Galgóczi Ágnes arra hívta fel a figyelmet, hogy a sajtóban megjelent – mint fogalmazott – “álhírekkel” ellentétben továbbra is érvényben van a látogatási és kijárási tilalom az idősotthonokban.

Hozzátette: dolgoznak azon, hogy az ünnepekre megteremtsék az ezen intézmények lakói és hozzátartozóik közötti kapcsolattartás lehetőségét, amelyről határozat később fog születni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője újságírói kérdésre válaszolva arról tájékoztatott, hogy december utolsó napjaiban érkezhet egy kisebb adag a koronavírus elleni vakcinából, és ekkor elkezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate