-

Hatalmas káosz Londonban: tömegek menekültek a fővárosból a vírusmutáció miatti intézkedések bevezetése előtti órákban – videó

Gyakorlatilag menekültek a családok Anglia azon területeiről, ahol tegnap a legszigorúbb korlátozásokat vezették be. Az új, mutáns vírus megjelenése miatt bevezetett intézkedések hatályba lépése előtti órákban rengetegen hagyták el a várost.

Boris Johnson brit miniszterelnök tegnap jelentette be, hogy Londonban és Dél-Anglia több térségében érvénybe lép a koronavírus-járvány megfékezésére kidolgozott háromszintű készenléti rendszer legmagasabb fokozata.

Az intézkedés alapján az érintett térségekben be kell zárniuk a múzeumoknak, a turistalátványosságoknak, a zárt terű szórakozóhelyeknek, a szállodáknak és egyéb szálláshelyeknek, valamint az összes vendéglátóhelynek, bár az utóbbiak elvitelre és házhozszállításra felvehetnek ételrendelést. Emellett a nem egy háztartásban élők zárt terekben nem tarthatnak összejöveteleket, és a szabadtéri helyszíneken is csak hat, nem egy fedél alatt lakó ember tartózkodhat egymás társaságában. A boltok, köztük a nem alapvető árucikkeket forgalmazó üzletek, a fodrászatok, az edzőtermek ugyanakkor nyitva maradhatnak.

A szombaton életbe léptetett szigorítások nyomán 38 millió ember – Anglia lakosságának 68 százaléka – él olyan térségekben, amelyekre a legmagasabb szintű járványkészültségi előírások érvényesek.

Tegnap éjjel rengeteg család döntött úgy, hogy elhagyja az otthonukat, autóba, vagy taxiba ültek és elmentek az érintett területekről. Sokan taxiba ülnek azért is, hogy Londonból Liverpoolba menjenek, mert a vonatok megteltek, egyes járatokat töröltek is. Az emberek a karácsony miatt szerettek volna kijutni a városból, hogy vidéken élő családjaikkal lehessenek. A vasútállomásokon azonban lehetetlen volt betartani a szükséges távolságot a kialakult tömeg miatt.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate