-

Így teltek Pécsi Ildikó utolsó órái. Elcsukló hangon mesélt a család jó barátja, aki jelenleg is a házban van
 

“Most vitték el Ildikót…”

Ma hajnalban gödöllői otthonában elhunyt Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, Gödöllő város díszpolgára. 80 éves volt. Jó barátja, aki az utolsó időszakban mindenben segítette, támogatta őt, jelenleg a színésznő fiával, Csabával a házban vannak. L. Péterfi Csaba megtört hangon tájékoztatta lapunkat a tragédiáról.


– Itt vagyunk együtt a fiával, Csabával a lakásban, most vitték el Ildikót – csuklik el a hangja Gödöllő Város kommunikációs igazgatójának, aki a család jó barátja és a színésznő második fiaként szerette őt. Nekünk, akik itt maradtunk és szerettük őt, nagyon nehéz most, de azt el kell fogadni, hogy neki volt két nagy szerelme, Lajos bácsi és a színház, és ez a kettő már nem volt meg az ő életében. Mint ahogy ilyenkor lenni szokott, ha két ember nagyon szereti egymást és nagyon összhangban vannak, és ha az egyik elmegy, a másik rövid időn belül követi őt. Ő már régóta mondogatta, hogy menne Lajos bácsi után. Most megtette. Neki ez adott már megnyugvást.

Az utolsó pillanatokig, amíg ereje és kedve volt, dolgoztunk együtt, próbáltunk lelket önteni belé úgy, hogy együtt énekeltünk, verseket mondtunk. Egy időre sikerült is mosolyt csalni az arcára, de az utóbbi hetekben már nagyon legyengült, nem volt kedve semmihez.


Beláttuk, már nem velünk szeretne lenni


Az utolsó napokban pedig már csak feküdt és aludt, beláttuk, hogy ő már nem velünk szeretne lenni. Nagyon nehéz volt ez elfogadni, nekünk a közeli hozzátartozóinak. Csaba fia és én felváltva mindennap meglátogattuk őt. Az elmúlt egy hétben még értette, amit mi mondunk, de ő már beszélni nem tudott. csak egy-egy szót mondott ki, de már azt is nehezen lehetett érteni. Tegnap is fogtuk a kezét és megkérdeztem Ildikót, szeretne-e imádkozni, egy halk igen volt a válasza. Ő már nem akart kórházba menni, szigorúan megtiltotta, hogy bevigyük őt. Lajos bácsi halála után Ildikó az ő helyén aludt a közös ágyukban. Ma hajnalban elaludt és már együtt vannak. Városunk Önkormányzata saját halottjának tekinti, a későbbiekben intézkedünk a temetésről.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate