Soha ne öntsd a lefolyóba a savanyú uborka levét. Mutatjuk, miért ne tedd

Valószínűleg mindig kiöntöd a mosogatóba a megmaradt levet, de miután elolvasod, hogy mi mindenre jó lehet, biztosan felhagysz ezzel a szokásoddal. A savanyú uborka leve is számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik.


1 – Megnyugtatja a gyomrot


Lehet, hogy furán hangzik, de a savanyú uborka savassága segít egyensúlyba hozni a gyomor pH-ját és sokkal jobban fogod érezni magad, miután iszol belőle.


2 – Nyugtatja a szúnyogcsípést


Ez a trükk nyáron nagy hasznodra lehet, ha megcsíp egy vérszívó. Egyszerűen dörzsöld az érintett részre az uborkalevet és pillanatok alatt elmúlik a viszkető érzés.


3 – Ellazítja a görcsös izmokat


Mind kezelésre, mind megelőzésre jó. Dehidráció és a sóhiány is állhat az izomgörcs hátterében, azonban a savanyú uborka leve jó forrása a káliumnak és a nátriumnak, ezért érdemes edzés előtt kortyolni belőle.


4 – Másnaposság ellen


Amikor másnaposan ébredsz, próbálj meg lehúzni 1dl savanyú uborka levet. A benne található ásványi anyagok csodát fognak tenni.


5 – Réz tisztítás


Biztosan vannak köztetek olyanok, akiknek az otthonában található néhány réz tárgy. Miután ez elszíneződik és kezd zöldülni, már nem mutat túl jól. Márts egy rongyot a savanyú uborka levébe és töröld át vele a felületet. Meglepődsz milyen fényes lesz tőle.
6 – Tartósítás


Van otthon olyan zöldséged, amiről tudod, hogy hamarosan meg fog romlani, de nincs időd felhasználni? Tedd bele a megmaradt lébe és meghosszabbíthatod felhasználhatóságát.


7 – Ízesebb ételek


Ha szereted magad csinálni a salátaöntetet, akkor próbáld ki, hogy legközelebb savanyú uborkalével készíted.


8 – Rossz lehelet ellen


A savanyú uborka levének baktériumölő tulajdonsága is van és ennek okán a rossz leheletet is képes megszüntetni, ha annak a szájban elszaporodott bacik az oka. Igyál minden nap egy felest belőle.


9 – Enyhíti a torokfájást


Ha a házi gyógymódok híve vagy, akkor próbáld ki, hogy torokfájás esetén naponta többször is elfogyasztasz belőle egy kortyot.


10 – Gyomnövényirtás


Egyszerű módszer arra, hogy a gyomnövényektől megszabadulj a kertedben. Önts a szárukhoz belőle és hamar el fognak tűnni.


11- Napégés ellen


Amikor azt érzed, hogy bőröd szúr és ég egy hosszabb napon való tartózkodás után, akkor savanyú uborkaleves vattával töröld át az érintett területet. Ez segíteni fog enyhíteni a fájdalmat.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1689) elgondolkodtató (111) érdekességek (1113) fejtörő (69) megható (268) megrázó (67) recept (417) viccek (134)

Translate