-

Amiről sokan nem tudnak: csak így kaphatod majd meg a védőoltást, erről jobb, ha tudsz!

Miközben a koronavírus elleni védőoltás beadatása a kormány szerint önkéntes, egy, a 444-hez került hivatalos levél szerint az, aki nem regisztrál, nem kaphatja meg a vakcinát.

„Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye. Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt. Hivatalosan senkit nem értesítenek, mivel az oltás, ismételten mondom: ÖNKÉNTES. Amennyiben szeretne oltást kapni, kérem, regisztráljon.”

Többek között ez állt abban a levélben, amelyet a lap egyik, hatvan év feletti olvasója kapott dr. Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvostól.

Ez alapján a 444 emlékeztetett arra, hogy miközben a kormányzat több magas beosztású vezetője azt hirdeti nyilvánosan, hogy a regisztráció nem feltétele az oltásnak.

Így például december 16-án a járvány elleni védekezés tartott sajtótájékoztatón a KDNP képviselőcsoportja nevében Simicskó István kijelentette, hogy „nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon.” – írja a blikk.hu.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate