-

Az orvos átadta az anyának az élettelen újszülöttet, ami ezután következett azt senki nem akarta elhinni

Az ausztrál származású Kate Ogg mindig is arról álmodott, hogy anya lesz és teljesen el volt ragadtatva, amikor kiderült, hogy nem is egy, hanem két babával várandós. Nem sokkal később kiderült, hogy a babáknak 26 hetes korukban el kell hagyniuk az anyaméhet. Ekkor Kate nagyon meg volt rémülve, mert attól tartott, hogy talán nem lesznek képesek túlélni.


A tragédia, amely csodával végződött


Kate elmondta nem mindennapi történetüket. Elmesélte, hogy miután megszülettek az ikrek, kiderült, hogy az egyikük kislány, a másikuk pedig kisfiú. Ezután a szobában hirtelen megváltozott a hangulat.

Az orvos megkérdezte tőle: “Választott már nevet a kisfiának?” Kate azonnal válaszolt, hogy Jamie név mellett döntöttek. Ezután az orvos közölte vele a következőt: “Jamie nem élte túl, elveszítettük.”

Kate a karján tartotta a kis Jamie-t és csak zokogott. Megkérte a férjét, hogy vegye le a felső ruházatát és feküdjön le mellé, hiszen az élettelen gyermekük hideg volt és szüksége volt az apja testének melegére is, hogy felmelegíthessék.

A szülők olyan szorosan tartották magukhoz a gyermeket, hogy a kis Jamie akár halhatta is édesanyja szívverését és azt, amit mondanak neki.
Beszéltek hozzá


“Elmondtuk neki, hogy van egy lánytestvére, akinek a neve Emily és, hogy nagy szüksége van a bátyjára, meséltünk a rokonokról és sok ígéretet tettünk neki.” Aztán a pici fiú egyszer csak elkezdett mozogni.

Amikor az izgatott pár odahívta a kórházi személyzetet, az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy a gyermekük haldoklik és hogy búcsúzzanak el tőle. Azonban Jamie szülei nem adták fel.


Ami ezután történt, egy igazi csoda volt


Jamie kinyitotta a szemét, és apró kezét az apja ujjára helyezte. Túlélte! Jamie ma egy egészséges kisfiú, aki együtt él az otthonukban lánytestvérével Emily-vel és kisöccsükkel Charlie-val.


Milyen hatása van a fizikai kontaktusnak?


A csecsemő és a gyermekek fizikai és érzelmi kapcsolatai rendkívül fontosak a túlélésükhöz és a fejlődésükhöz. Sok olyan gyermek, aki nem jutott elegendő fizikai kontaktushoz és érzelmi biztonsághoz, nagyobb kockázattal rendelkezett viselkedésbeli problémákra és felnőttkori szociális problémákra.

A kötődés megteremtése az újszülött és az anya, illetve az apa között kulcsfontosságú. Nem csak a baba egészségében és jóllétében játszik fontos szerepet, de segíti az anyát a terhesség és szülés utáni felépülésben is.

Ez a kötelék nyújtja a gyermek számára a biztonság és közelség érzését és kiindulópontként szolgál majd az önértékelése szempontjából egész további életében. Az elsődleges kötelék megteremtése segíti a gyermeket beilleszkedni az új családjába és tudatosítja benne azt, hogy értékes és létfontosságú része ennek a kis közösségnek.

Tehát tartsátok minél közelebb magatokhoz a csecsemőiteket és adjatok nekik annyi szeretetet, amennyit csak tudtok. Ezzel csodát tehettek és szó szerint megmenthetitek az életüket.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2523) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate