-

Kiadták a riasztást ónos eső miatt! Ezekben a megyékben hamarosan jégpáncél lesz minden!
Ónos eső veszélye miatt több északnyugati területre elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden kora este.

A következő órákban Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében várható ónos eső. Északnyugat felől csapadékzóna érkezik. Északnyugaton kezdetben gyengébb ónos eső is előfordulhat, majd ott is havazás lesz a jellemző.

Éjszaka általában az ország északkeleti felén-kétharmadán várható maximum 2 centiméter körüli hóréteg. Az északi határnál, Észak-Alföldön és Tiszántúlon viszont ennél valamivel több, Szabolcsban és Beregben, valamint a hegyekben akár 5 centiméternél vastagabb hótakaró is kialakulhat.

Szerdán napközben további számottevő havazás (legfeljebb pár centi friss hó) már csak a Tiszántúlon fordulhat elő, de északkeleten hózáporokból lokálisan ennél több is hullhat.

Azt nem árt tudni, hogy ónos eső esetén az utak sózása hatástalan, a burkolatok síkosságát csak azt követően lehet csökkenteni, ha az eső már elállt.Népszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate