Kisebb lesz a fűtésszámlád, ha ezt a trükköt alkalmazod!

Télen nem kevés összeget költünk a fűtésre, és, vannak bizonyos megmagyarázhatatlan helyzetek, amikor irreálisan magasak lesznek a számláink. Van azonban néhány trükk, melyet, ha okosan alkalmazunk, akkor csökkenthetjük a fűtésszámlák.

Eddig biztosan nem is gondoltad volna, hogy csupán azzal, hogy alaposan letisztítod a fűtőtestet, mennyit spórolhatsz a fűtésszámládon.

A lerakódott por, és kosz egy idő után olyan vastag réteget képez a fűtőcsövek közé, hogy sokkal többet kell melegíteni ahhoz, hogy érződjön a meleg.

A fűtési szezon beindítása előtt, vagy után pormentesíteni kell a radiátorokat. A belsejét egy ecsettel, vagy egy nedves ronggyal kell kitörölni.

Fordíts időt arra, hogy alaposan kitakarítsd a belső részét, a csövek között, mert itt rakódik le a legtöbb por. Egy hosszú ecsettel nyúlj be, és porold le jól.

A legjobb, ha egy botra nedves rongyot tekersz, vagy felnyársalsz rá egy szivacsdarabot, és azzal is áttörlöd a csövek között.

A radiátor tetejét kéthetente szappanos-, vagy mosogatószeres vízzel kell lemosni. Ha rácsos radiátorod van, sokkal könnyebb a dolgod, hiszen a rácsok közé egy nedves portörlővel könnyedén be tudsz férni.

A lényeg az, hogy soha ne hagyd, hogy a por lerakódást képezzen a radiátoron. Főleg a konyhai radiátorokra érdemes jobban odafigyelni, mert itt még az a veszély is fennáll, hogy a lerakódott por a zsíros gőzzel keveredik, és egy vastagabb réteget képez.


ForrásShare:

Népszerűek

Címkék

aktuális (748) érdekességek (896) fejtörő (54) megható (238) megrázó (59) recept (370) viccek (120)