-

4 magyar város, ahol a legmagasabb a koronavírus koncentrációjaRekordon a harmadik koronavírus hullám. Nemhogy csitulna, de ebben a 4 városban még emelkedett is a szennyvízben mért koronavírus mennyisége.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint a 10. hét abszolút rekordnak tekinthető, mert a szennyvízben mért koronavírus mennyisége. meghaladta a 2020. őszi átlagkoncentrációt.

A vizsgált szennyvízminták esetében emelkedés mérhető Budapest központi szennyvíztisztító mintájában, Miskolcon, Szombathelyen és Zalaegerszegen. A többi városban a koncentráció stagnált, míg csökkenés ezen a héten sem volt sehol tapasztalható egyik településen sem.

Ezt a tendenciát erősíti meg a tisztifőorvos is. Müller Cecília az operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön elmondta, hogy a Magyarországon terjedő brit vírusmutáció miatt rendkívüli mértékben nőhet a fertőzöttek száma.
Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (435) viccek (134)

Translate