-

Fontos üzenetet küldött Müller Cecília minden magyarnak!Megtartja napi online tájékoztatóját az operatív törzs, miután a kormányzat hivatalos adatai szerint már 300 felett volt az elhunytak száma a tegnapi napon.

Nem javulnak a járványadatok, tegnap 6700 új fertőzöttet azonosítottak, elhunyt 302 beteg. Az aktív fertőzöttek száma 224 761-re emelkedett, 12 346 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1492-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltások számában tegnap átléptük a 2 milliós határt, de a járvány továbbra is tombol.

Ezek fényében tartja meg tájékoztatóját az operatív törzs, ahol beszámolnak a legfrissebb járványügyi tudnivalókról.


Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott:


Köpködés a metrópótlón


Kiss Róbert alezredes ismertette először a szabályszegésekkel kapcsolatos rendőri intézkedéseket.Elmondta, hogy az M3-as jelzésű metrópótló buszon egy 22 éves szlovák állampolgár, budapesti lakos a maszkhasználat miatt szóváltásba keveredett az autóbusz vezetőjével, átmászott a kordonszalagon és leköpte. A férfit előállították, eljárás indult ellene.

A Baranya megyében egy fodrászat nyitva volt, négy vendég tartózkodott a helyiségben, senki nem viselt maszkot. 19 napra bezárták a fodrászatot és pénzbírságot kaptak.

Pécsen egy panziót kiadtak, ahol egy 9 fős szülinapot tartottak. Ezt a helyet 6 hónapra bezárták a védelmi intézkedések megszegése miatt, pénzbírságot is kaptak.


Fegyelmet kér Müller


Müller Cecília azzal kezdte, hogy szomorúan hallgatta Kis Róbert tájékoztatását, hiszen látható a járványügyi adatokból, hogy milyen óriási felelőssége van mindenkinek a védekezésben. Csak úgy tudjuk megfékezni ezt, ha nem fertőződünk meg, ez csak úgy lehetséges, ha betartjuk a korlátozásokat, szabályokat – emelte ki Müller. Nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy a járványadatok addig nem fognak változni, amíg mindenki be nem tartja a szabályokat.


Járványügyi adatok


Sajnos a kórházainkban nem tudtak segíteni azon a 302 betegen, akik elhunytak a koronavírussal összefüggésben. Mindenki heroikus küzdelmet folytat a kórházakban, azonban a brit mutáns miatt rendkívül súlyosan zajlódhat a megbetegedés az arra érzékeny egyénekben – mondta Müller Cecília.

A harmadik hullámban a brit variáns rendkívüli próbára teszi egész Európát. Mindenkinek kutya kötelessége megtenni mindent a járvány ellen – emelte ki a fontos üzenetet.

A többi adat stagnál, igaz konstansan magasak a számok, de meglátjuk, hogy a következő napokban hogyan alakulnak az új számok. A fegyelmezettségünktől és az oltástól függ, hogy mikor érjük el a harmadik hullám “platózását”.


Oltási program


A regisztrált pedagógusok megkapták az sms-üket, nemsokára elkezdik az oltásukat.

Kifejtette, ha a vakcinák száma lehetővé teszi, hogy párhuzamosan folytassuk egyes rétegek oltását, akkor azokat megtesszük – utalt a pedagógusok oltásának megkezdésére, valamint a kismamák oltásának indulására.

Az oltóhelyek számát és az oltások elérésének könnyítését szolgálja a katonai oltóbuszok beállítása. Holnaptól Komárom-Esztergom megye kis településein folytatják a tevékenységüket, ma Nógrádban vannak. 4-5 busszal folyik az oltakozás, aminek a használatát örömmel fogadják a kistelepülések. Itt is felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki figyeljen arra, hogy ne alakuljon ki torlódás a buszoknál. Időpontra kell érkezni, azt kérte, hogy ne álljanak sorba azok az oltóbuszoknál, akik nincsenek betervezve az oltásra.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate