377 ezer magyar profilja szivárgott ki a Facebookról: itt ellenőrizheti, az Öné is köztük van-e533 millió Facebook-felhasználó telefonszáma szivárgott ki, köztük Mark Zuckerbergé is.

A Facebook szerint az adatlopás egy régi, 2019-es betörésből származik, de több mint másfél éve megtalálták és javították a hibát, ám az érzékeny adatok most mégis nyilvánosságra kerültek.

Az elemzők szerint az adatbázis 106 ország 533 millió felhasználóját érinti, beleértve 11 millió Facebook-felhasználót az Egyesült Királyságban, 30 milliót Amerikában és további 7 milliót Ausztráliában. Mint kiderült, 377 ezer magyar is érintett lehet az adatszivárgásban, közülük 208-an valamilyen minisztériumban dolgoznak.

A Have I Been Pwned (Átvertek-e) névre hallgató weboldal lehetőséget nyújt, hogy leellenőrizhessük, kiszivárogtak-e személyes adataink. A nagy népszerűségnek örvendő platform új funkcióval bővült, ugyanis míg korábban csak e-mail-címekre kereshettünk rá, most már azt is megnézhetjük, hogy a telefonszámunk illetéktelen kézbe került-e.

Dave Walker biztonsági szakértő tweetje arra enged következtetni, hogy az adathalászatot a Facebook alapítója sem úszta meg, vagyis Mark Zuckerberg telefonszáma is szerepel az adatbázisban – írja az Index.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1586) elgondolkodtató (100) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (404) viccek (133)