-

FRISS! Ilyen korlátozások lépnek életbe Húsvétkor!A járvány harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb feladat elé állítja az országot, a jelenlegi számok mellett nyitás nem engedhető meg, húsvétig biztosan maradnak a jelenlegi korlátozások, közölte múlt hét pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely.


EGY UTOLSÓ NAGY KÖZÖS ERŐFESZÍTÉSERE VAN SZÜKSÉGE, HOGY TÚLLEGYÜNK A JÁRVNÁY HARMADIK HULLÁMÁNAK CSÚCSPONTJÁN. AZT IS LÁTJUK, HOGY JELENLEG A HELYZET KOMOLY, AZ ORVOSOK ÉS ÁPOLÓK MEGFESZÍTETT MUNKÁJÁRA VAN AHHOZ HOGY A LEHETŐ LEGJOBB ELLÁTÁST KAPJA MINDENKI.


– közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Bejelentette, pénteken az operatív törzs döntött a Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a vállalkozások és gazdasági szereplők által tett javaslatokról. Ezeket támogatják, de csak akkor, ha meghaladja a beoltottak száma a 2,5 milliós határt, ami a húsvét utáni napokban érhető el.

Gulyás elmondása szerint amint az ország átlépi a 2.5 milliós határt, vagyis amikor ennyien megkapták legalább az oltás első adagját, akkor a következő változtatások lépnek életbe:


- a kijárási tilalom este 10 órára módosul hajnali 5 óráig,

- az üzletek hajnali 5-től fél 10-ig lehetnek nyitva,

- valamennyi bolt kinyithat, de az üzletekben és boltokban biztosítani kell, hogy csak egy vásárló tartózkodhat 10 négyzetméterenként,

- a szolgáltatásoknál a március 8. előtt életben lévő szabályokra fognak visszatérni,

- az iskolák április 19-én nyitnak meg.

Gulyás arra kért mindenkit, ezt a néhány hetet még bírja ki, tartsa be a szabályokat.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate