-

Ha ilyen a vércsoportod, rád a legveszélyesebb az új koronavírus!Egyre jobban feltérképezik a kutatók a vírus tulajdonságait. Kiderült, hogy a különböző vércsoportú emberekre nem egyformán hat.

A Vuhani Egyetem szakemberei például most megállapították, hogy a vírus sokkal veszélyesebb azokra, akik A vércsoportba tartoznak, mint a többi vércsoporttal rendelkezőre. Ők érzékenyebbek a vírusra, könnyebben fertőződnek meg, és a tüneteik is komolyabbak.

A kutatásból az is kiderült, hogy a legellenállóbbak a vírussal szemben a nullás vércsoporttal rendelkezők. Természetesen mindenki megfertőződhet. A kutatás valójában csak azt mutatja, hogy hol nagyobb a gyakoriság.

Az emberek 4 vércsoport valamelyikébe tartoznak. Ezek a csoportok: A, B, AB, 0.


Vércsoportok gyakorisága Magyarországon:


–   0    32%


–   A    44%


–   B    16%


–   AB    8%


Az A és B betűk valójában két antigént jelölnek, a 0-s vércsoportú embereknek ezek egyike sem található meg a vörösvértesteken. Ezeknek az antigéneknek a kialakulásáért egy gén felel. Mivel a génnek három változata létezik (A, B, 0) és ezek öröklődnek, az emberek 6 csoportot alkotnak.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate