Soha ne hagyd figyelmen kívül az alábbi tüneteket, különösen akkor, ha elmúltál 40 éves!A kézzsibbadás, és bizsergés, főleg, ha rendszeresen jelentkezik, és hosszabb időn keresztül tart, valamilyen fiziológiai rendellenességet jelez. Néha súlyosabb betegség is kiválthatja a problémát, ezért soha nem szabad figyelmen kívül hagyni. Kérjük ki a szakember véleményét.

A legtöbb idegvégződés az ujjainkban található, ezért, ha zsibbadást, bizsergést érzünk, keressünk fel egy szakembert a probléma pontos diagnosztizálás érdekében.

Mielőtt bepánikolnánk, kérjünk időpontot családorvosunktól, hogy megállapíthassa, mi okozza a zsibbadást.

A pontos diagnózis növeli a kezelés hatékonyságát. Figyeljük meg önmagunk, fontos elmesélnünk azt is az orvosnak, hogy milyen fizikai vagy érzelmi állapotban következik be a zsibbadás.

Néha a zsibbadást eszmélet vesztés, látás romlás, hallucináció, koordinációs problémák, beszédakadozás is kísérheti.


Mi okozhatja a zsibbadást?


néha előfordul akkor is, ha egy helyben túl sokat ülünk, vagy egy bizonyos pozícióban tartjuk hosszabb ideig végtagjainkat. Okozhatja a rossz vérkeringés, a periferiális idegsérülés, vagy az idegvégződések megnyomódása. Növekedhet a vérnyomás, de akár sérülések, hegek is kialakulhatnak.


Milyen betegségek állhatnak a háttérben?


- cukorbetegség, sclerozis multiplex, migrén, stroke, szívinfarktus

- okozhatja valamilyen vitamin-vagy ásványianyag hiánya is

- dohányzás

- túl sok kávé, alkohol vagy kábítószer fogyasztása is


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1599) elgondolkodtató (101) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (405) viccek (133)