Szenzáció! Pár nap alatt elpusztítja a szervezetben a koronavírust az osztrák-magyar találmány!Nagy erőkkel dolgozik a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium és az osztrák Cebina a koronavírus elleni orrspray megalkotásán. A szer hatásosnak tűnik a betegséggel szemben.

Egy koronavírus elleni vakcinán és egy vírusölő orrspray-n dolgozik együttesen a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium és az osztrák Cebina nevű cég. Az utóbbi gyakorlatilag egy allergiaellenes spray, amely már a klinikai vizsgálati fázisban tart.

Az anyag azelasztin-hidrokloridot tartalmaz, ezt régóta alkalmazzák allergiások esetében. A tesztelések során kiderült, az orrspray napok alatt képes lehet megölni a koronavírust a szervezetben.

„Nem betegszenek meg, és nem is lesznek fertőzőképesek” – mondta Nagy Eszter gyógyszerész.

A vakcina esetében pedig olyan oltóanyag előállítására törekszenek, amely nem csak a SARS-COV-2-ES, hanem az összes koronavírus ellen véd – mondta el a cég vezetője.

A Cebina a pécsi virológusok mellett egy innsbrucki laborral is együttműködik, ahol szintén magyar tudósok tesztelik az orrspray-t és a vakcinát a dél-afrikai mutánssal szemben – írta a Bors.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1599) elgondolkodtató (101) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (405) viccek (133)