-

A csontleves titka: ha így készíted, felturbózza az immunrendszered és kiűzi a vírusokat is!A húsleves és a csontleves olyan alapvető része kellene, hogy legyen a mindennapi étkezésünknek, mint jelenleg a kenyér vagy a tej. Ősrégi ételről van szó, amely nagy mennyiségben tartalmaz a szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagokat.

Ez az az étel, amelyet majdnem bármely diétába be lehet illeszteni és kizárólag jótékony hatásokkal rendelkezik. Tele van fehérjével, ásványi anyagokkal és vitaminokkal.


A jó csontleves


A legjobb csontlevest úgy lehet készíteni, hogy a csontot lehetőleg minél hosszabb ideig főzzük, levébe számos zöldséget téve, mint a fokhagyma, vöröshagyma, répa, petrezselyem, paprika, paradicsom.

Léteznek olyan terápiás csontlevesek, amelyek lassú tűzön való főzési ideje a 24-48 órát is eléri. Ilyenkor a lehető legnagyobb hatékonysággal tudjuk kinyerni a csontból a fontos tápanyagokat. Ez már mondhatni kocsonyalé. Érdemes olyan csontot választani, amelyben velő is van.

Lássuk, hogy milyen egészségügyi hatásai vannak.


A szép bőr támogatója


Ez a tápanyagban gazdag lé a legjobb módja annak, hogy bőrünk ragyogó szépségét visszaszerezzük vagy megtartsuk. Nagy mennyiségben tartalmaz kollagént (a szervezet fehérjetartalmának 30%-át teszi ki), amely a bőr egészségének támogatója. Segít megőrizni a bőr feszességét, fiatalságát.


Pihentetőbb alvás


Ha rendszeresen fogyasztasz csontlevest, úgy fogsz aludni, mint a bunda. Köszönhetően a glicinnek, amely egy aminosav (fehérje építő molekula) és a csontlevesben nagy mennyiségben megtalálható. Ez az aminosav segít az agynak jobban pihenni az éjszaka során, így az alvást sokkal pihentetőbbé és frissítőbbé teszi.


Ízületek védelme


Ha azt tapasztalod, hogy probléma van a térdeiddel vagy egyéb ízületeiddel, akkor lehetséges, hogy a csontleves terápia az, amire valójában szükséged van. Az ízületi problémák alapvető oka az elhasználódás. Szerencsére a csontleves ebben segítségünkre ehet, mivel a benne lévő kollagén az ízületi porc egyik legfőbb összetevője.


+ Pénzt is spórolsz


Ha a maradékokat mindig próbálod bölcsen felhasználni, akkor a megmaradt csontból és fel nem használt zöldségekből egy igazán ízletes és tápanyagokban bővelkedő levest készíthetsz, amely még pénzbe sem került. Ha túl sok készül, és nem fogy el azonnal, akár le is fagyaszthatod későbbre.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2500) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (292)

Translate