Ekkor érkezik a magyar vakcina, ezt lehet tudni róla:Müller Cecília, országois tisztiőorvos arról számolt be, hogy már több mint 4 millió 600 ezer ember vette fel az első oltását Magyarországon. A járványügyi adataink kedvezően alakulnak, csökkennek a kedvezőtlen adatok, a megbetegedések száma és a halálozások száma is.

Folyamatosan nyílik az olló az aktív fertőzöttek és a gyógyultak arányában

– mondta. Minden adatunk azt mutatja, hogy a harmadik hullám leszálló szakasza végefele közeledünk, ami a védőoltásoknak és a korlátozásoknak köszönhető. A lakosság több mint 47%-a már beoltott, ez jelentősen több mint az EU-s átlag. Hozzátette, zajlanak az oltások az oltópontokon. Figyelmeztetett, hogy a Szputnyik V és AstraZeneca oltóanyagok már csak korlátozottan állnak rendelkezésre, úgyhogy aki ezekkel szeretne oltakozni, foglaljon időpontot. Szputnyik vakcinából már nem érkezik több szállítmány, ám Pfizert még várnak. 38 ezer 400 Janssen-vakcina érkezik a mai nap folyamán.

Elmondta, meghosszabbították a lehetőséget az online időpontfoglalásra a Pfizer-vakcinát illetően szerda estig.Felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki vegye fel a második adag oltást is, hiszen így nyerhető csak el a teljes védettség. A 16-18 évesek oltása is folyamatosan zajlik, előttük is nyitva áll a regisztrálás lehetősége. A nemzeti oltóanyaggyárral kapcsolatban elmondta, ha minden a terv szerint halad, a jövő év végére rendelkezésre állhat a magyar koronavírus elleni vakcina. Hozzátette: közel 95 éves múltja van az oltóanyag fejlesztésnek Magyarországon. Mint mondta, az oltóanyagok minőségét is mindig kellően megvizsgálják, a Nemzeti Népegészségügyi Központ segít Szlovákiának is a Szputnyik vakcina megvizsgálásában.

Hozzátette: minden oltóanyagot megvizsgálnak, bárhonnan is érkezzen. Elmondta, 80 kórokozó laboratóriumi vizsgálatát is el tudják látni, nemzetközi körvizsgálatokkal erősítik ezt meg évről évre.

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1599) elgondolkodtató (101) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (405) viccek (133)