-

Ekkor érkezik a magyar vakcina, ezt lehet tudni róla:Müller Cecília, országois tisztiőorvos arról számolt be, hogy már több mint 4 millió 600 ezer ember vette fel az első oltását Magyarországon. A járványügyi adataink kedvezően alakulnak, csökkennek a kedvezőtlen adatok, a megbetegedések száma és a halálozások száma is.

Folyamatosan nyílik az olló az aktív fertőzöttek és a gyógyultak arányában

– mondta. Minden adatunk azt mutatja, hogy a harmadik hullám leszálló szakasza végefele közeledünk, ami a védőoltásoknak és a korlátozásoknak köszönhető. A lakosság több mint 47%-a már beoltott, ez jelentősen több mint az EU-s átlag. Hozzátette, zajlanak az oltások az oltópontokon. Figyelmeztetett, hogy a Szputnyik V és AstraZeneca oltóanyagok már csak korlátozottan állnak rendelkezésre, úgyhogy aki ezekkel szeretne oltakozni, foglaljon időpontot. Szputnyik vakcinából már nem érkezik több szállítmány, ám Pfizert még várnak. 38 ezer 400 Janssen-vakcina érkezik a mai nap folyamán.

Elmondta, meghosszabbították a lehetőséget az online időpontfoglalásra a Pfizer-vakcinát illetően szerda estig.Felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki vegye fel a második adag oltást is, hiszen így nyerhető csak el a teljes védettség. A 16-18 évesek oltása is folyamatosan zajlik, előttük is nyitva áll a regisztrálás lehetősége. A nemzeti oltóanyaggyárral kapcsolatban elmondta, ha minden a terv szerint halad, a jövő év végére rendelkezésre állhat a magyar koronavírus elleni vakcina. Hozzátette: közel 95 éves múltja van az oltóanyag fejlesztésnek Magyarországon. Mint mondta, az oltóanyagok minőségét is mindig kellően megvizsgálják, a Nemzeti Népegészségügyi Központ segít Szlovákiának is a Szputnyik vakcina megvizsgálásában.

Hozzátette: minden oltóanyagot megvizsgálnak, bárhonnan is érkezzen. Elmondta, 80 kórokozó laboratóriumi vizsgálatát is el tudják látni, nemzetközi körvizsgálatokkal erősítik ezt meg évről évre.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2658) elgondolkodtató (163) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (286) megrázó (69) recept (467) viccek (327)

Translate