-

Müller Cecília őszinte vallomása a koronavírus-járványról, amiről eddig senkinek nem beszéltMagyarország nagyon sikeres a védőoltások beadása terén, mondta az országos tiszti főorvos kedden a közmédiának a Tolna megyei Faddon, ahol a Magyar Honvédség oltóbuszán adtak be második körös Pfizer-oltásokat.

Müller Cecília az MTI tudósítása szerint hozzátette, a beoltottak száma már bőven meghaladja az 5 milliót, és hangsúlyozta a második oltás fontosságát, hiszen csak az nyújt teljes, hosszan tartó védettséget.

Az országos tiszti főorvos köszönetet mondott azoknak, akik megbíztak a szakemberekben, és biztonságosnak, hatásosnak tartják az oltóanyagokat.

Kifejtette: egy új betegség esetén természetes az emberekben az idegenkedés, ráadásul a külső szemlélőnek úgy tűnhetett, hogy a védőoltások robbanásszerűen kerültek piacra. Ez nem így volt, mutatott rá, hiszen a vakcinák hosszú ideje fejlesztés alatt vannak. Korábban a sárgaláz elleni védőoltás is a vektorvakcinák technológiájával készült, és az mRNS vakcinának is tízéves története van, mondta.

BÜSZKE VAGYOK AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓINKRA, ÓRIÁSIT TELJESÍTETTEK, MAGYARORSZÁGON NEM VOLT ELLÁTATLAN BETEG, NEM FEKÜDT SENKI A KÓRHÁZAK FOLYOSÓIN. MAGYAR KÉSZÍTÉSŰ GYÓGYSZEREKET FEJLESZTETTÜNK KI FÉLELMETES GYORSASÁGGAL A JÁRVÁNY IDEJE ALATT, ÚGY, HOGY A FAVIRIPAVIRT, REMDESIVIRT MAGYARORSZÁGON GYÁRTOTTÁK

– fogalmazott.

TAPASZTALATAINK ÉS TUDÁSUNK ALAPJÁN INDOKOLT AZ, HOGY A MAGYAR OLTÓANYAGGYÁR IS ELINDULJON, RÉSZBEN ÖNELLÁTÓVÁ KELL VÁLNI A MAGYAR EMBEREK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN

– mondta. Müller Cecília kiemelte, hogy a járványügyi készültséget folyamatosan fenn kell tartani, mert nincsen vége a pandémiának. De ha a vírus nem talál fogékony szervezetet közöttünk, máshová vándorol, ezért a védőoltásoknak nagy jelentőségük van.

Azt mondta, nem lehetetlen megszabadulni a kórokozótól, példaként említve, hogy a WHO egyszer már himlőmentesnek nyilvánította a világot.

Elmondta: mindaddig fenntartják az oltóbuszok működését, amíg igény van azokra. Öt oltóbusz járja az országot, amelyeken naponta átlagosan 180 embert tudnak beoltani. A buszok a városoktól távol lévő helyekre, illetve kistelepülésekre viszik el az oltást, fűzte hozzá.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (462) viccek (179)

Translate