Müller Cecília őszinte vallomása a koronavírus-járványról, amiről eddig senkinek nem beszéltMagyarország nagyon sikeres a védőoltások beadása terén, mondta az országos tiszti főorvos kedden a közmédiának a Tolna megyei Faddon, ahol a Magyar Honvédség oltóbuszán adtak be második körös Pfizer-oltásokat.

Müller Cecília az MTI tudósítása szerint hozzátette, a beoltottak száma már bőven meghaladja az 5 milliót, és hangsúlyozta a második oltás fontosságát, hiszen csak az nyújt teljes, hosszan tartó védettséget.

Az országos tiszti főorvos köszönetet mondott azoknak, akik megbíztak a szakemberekben, és biztonságosnak, hatásosnak tartják az oltóanyagokat.

Kifejtette: egy új betegség esetén természetes az emberekben az idegenkedés, ráadásul a külső szemlélőnek úgy tűnhetett, hogy a védőoltások robbanásszerűen kerültek piacra. Ez nem így volt, mutatott rá, hiszen a vakcinák hosszú ideje fejlesztés alatt vannak. Korábban a sárgaláz elleni védőoltás is a vektorvakcinák technológiájával készült, és az mRNS vakcinának is tízéves története van, mondta.

BÜSZKE VAGYOK AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓINKRA, ÓRIÁSIT TELJESÍTETTEK, MAGYARORSZÁGON NEM VOLT ELLÁTATLAN BETEG, NEM FEKÜDT SENKI A KÓRHÁZAK FOLYOSÓIN. MAGYAR KÉSZÍTÉSŰ GYÓGYSZEREKET FEJLESZTETTÜNK KI FÉLELMETES GYORSASÁGGAL A JÁRVÁNY IDEJE ALATT, ÚGY, HOGY A FAVIRIPAVIRT, REMDESIVIRT MAGYARORSZÁGON GYÁRTOTTÁK

– fogalmazott.

TAPASZTALATAINK ÉS TUDÁSUNK ALAPJÁN INDOKOLT AZ, HOGY A MAGYAR OLTÓANYAGGYÁR IS ELINDULJON, RÉSZBEN ÖNELLÁTÓVÁ KELL VÁLNI A MAGYAR EMBEREK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN

– mondta. Müller Cecília kiemelte, hogy a járványügyi készültséget folyamatosan fenn kell tartani, mert nincsen vége a pandémiának. De ha a vírus nem talál fogékony szervezetet közöttünk, máshová vándorol, ezért a védőoltásoknak nagy jelentőségük van.

Azt mondta, nem lehetetlen megszabadulni a kórokozótól, példaként említve, hogy a WHO egyszer már himlőmentesnek nyilvánította a világot.

Elmondta: mindaddig fenntartják az oltóbuszok működését, amíg igény van azokra. Öt oltóbusz járja az országot, amelyeken naponta átlagosan 180 embert tudnak beoltani. A buszok a városoktól távol lévő helyekre, illetve kistelepülésekre viszik el az oltást, fűzte hozzá.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1586) elgondolkodtató (100) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (404) viccek (133)