-

A haldokló kisfiú nagymamája azt mondja, bár átvehetné a helyét a kórházi ágyon. Az unoka válasza szívbemarkoló és nagyon bölcs:



Bailey Cooper, a 9 éves kisfiú egy teljesen hétköznapi életet élt, és nagyon boldog gyermekkora volt. Mindez azonban egy nap egyetlen csapásra romba dőlt, amikor daganatos betegséggel diagnosztizálták őt az orvosok.

Kemény harcot kellett vívnia, kezelésekre járt, folyton vizsgálták, azonban nem adta fel, és a következő év februárjára sikerült legyőzni a betegséget: így újra iskolába járhatott, és az élete helyreállt. Sajnos azonban nem sokáig örülhetett a család, mert még annak az évnek a húsvétján a betegség kiújult, és a kisfiúra ismét kemény harc várt.

Bár ismét győzött, a siker sajnos most is rövid életűnek bizonyult, mert a nyár végén a daganat újra visszatért, és ekkor már negyedik stádiumú daganatos betegséget állapítottak meg nála. Ez azt jelenti, hogy a tumor több áttétet is adott a szervezetében.

A kisfiú azonban most sem adta fel! Bár világos volt, hogy az életkilátásai igen rosszak, édesanyja gyermeket várt, és Bailey feltétlenül találkozni akart a kishúgával. Csak néhány hetet jósoltak neki az orvosok, novemberben, amikor megszületett a kishúga, boldogan vehette őt a karjába! Ő adhatott neki nevet, és a választása a Millie névre esett.

Utolsó napjaiban ő volt a mindene! Énekelt neki, pelenkázta. Azonban világos volt, hogy ezúttal Bailey nem tudja legyőzni a betegséget, mert minden egyes nappal gyengült. Amikor arra kérték, hogy írja össze, mit szeretne karácsonyra, már csak olyan dolgokat kért, amelyet a testvérének szánt.

A decembert már kórházban töltötte, és amikor karácsony előtt nagymamája meglátogatta őt, és azt mondta neki, hogy bármit megadná azért, hogy bár átvehetné a betegségét, a kisfiú korához képest meglepően bölcs választ adott neki:

“Önfeláldozó vagy, de önző is nagymama! Az unokáidnak szükségük van rád!” Azt mondják, a haldokló ember különös bölcsességet kap: ez Baileyre is igaz volt! Halála előtt azt mondta, hogy szeretne a húga mellett maradni, de már nincs ideje. Ezért majd ő lesz a védőangyala!

A kisfiú pár napon belül mosollyal az arcán elhagyta az árnyékvilágot, a családnak pedig maradnak ezek az emlékek, és a bölcs gondolatai! Emléke örökké a szívünkben fog élni! 

Népszerűek

Címkék

aktuális (2433) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate