Az állatok látják a halált? Egy új kutatás világított rá a hátborzongató tényre!Vannak bizonyos érzékelések, amelyek teljes mértékben eltompulnak a felnőtt embereknél, de az ösztönösebb élőlényeknél, így akár az egészen kicsi gyermekeknél, vagy pedig az állatoknál sokkal kifinomultabbak lehetnek.

Már régóta sejteni vélik, hogy a kutyák és a macskák olyan érzékekkel is rendelkeznek, amelyekkel mi nem. Ezt az úgynevezett hatodik érzéket már a kétezres évek előtt is számos kísérletben kutatták, és egyre több eredmény erősítette meg a létezését.

Azt mára már biztosan tudjuk, hogy a kutyák és a macskák akár több 100 km-ről is képesek gazdáik után eredni, és iránytű nélkül tökéletesen tájékozódni.

A volt Szovjetunióban végzett kutatás igazolta, hogy a kutyák, macskák, egyes szárnyasok és a szamarak előre megérzik a földrengést, és ilyenkor a viselkedésük is teljesen megváltozik. Mereven bámulnak maguk elé, morognak, fújnak, egyes vadállatok pedig sokkal bizalmasabban viselkednek az emberrel, és menekülni próbálnak, nem esznek, nem isznak.

A túlvilágra és a halálra vonatkozó állati érzékelés terén szintén születtek eredmények. Az állatok előre megérzik a saját halálukat, így sok állat elvonul, és saját magányában hal meg, ami az elefántoknál pl. széles körben elterjedt.

Kutatók áttörésként azt is bizonyították, hogy a halálnak van egy bizonyos szaga, amit az állatok képesek érzékelni, sőt talán még mi magunk is. A halállal olyan biokémiai folyamatok köthetők össze, amelyeknek a szaga eltéveszthetetlen.

Az állatok halálra vonatkozó érzéke ilyetén formán erősebb szaglásukhoz köthető, és lehet hogy nem is hatodik érzékhez… Az állatok érzékszervei kifinomultabbak a miénknél, a hatodik érzékük mibenlétére és körére vonatkozóan azonban még ma is több kutatás van folyamatban, még nagyon sok minden van, amit nem tudunk.

Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (808) érdekességek (939) fejtörő (59) megható (248) megrázó (62) recept (376) viccek (122)