-

Az állatok látják a halált? Egy új kutatás világított rá a hátborzongató tényre!Vannak bizonyos érzékelések, amelyek teljes mértékben eltompulnak a felnőtt embereknél, de az ösztönösebb élőlényeknél, így akár az egészen kicsi gyermekeknél, vagy pedig az állatoknál sokkal kifinomultabbak lehetnek.

Már régóta sejteni vélik, hogy a kutyák és a macskák olyan érzékekkel is rendelkeznek, amelyekkel mi nem. Ezt az úgynevezett hatodik érzéket már a kétezres évek előtt is számos kísérletben kutatták, és egyre több eredmény erősítette meg a létezését.

Azt mára már biztosan tudjuk, hogy a kutyák és a macskák akár több 100 km-ről is képesek gazdáik után eredni, és iránytű nélkül tökéletesen tájékozódni.

A volt Szovjetunióban végzett kutatás igazolta, hogy a kutyák, macskák, egyes szárnyasok és a szamarak előre megérzik a földrengést, és ilyenkor a viselkedésük is teljesen megváltozik. Mereven bámulnak maguk elé, morognak, fújnak, egyes vadállatok pedig sokkal bizalmasabban viselkednek az emberrel, és menekülni próbálnak, nem esznek, nem isznak.

A túlvilágra és a halálra vonatkozó állati érzékelés terén szintén születtek eredmények. Az állatok előre megérzik a saját halálukat, így sok állat elvonul, és saját magányában hal meg, ami az elefántoknál pl. széles körben elterjedt.

Kutatók áttörésként azt is bizonyították, hogy a halálnak van egy bizonyos szaga, amit az állatok képesek érzékelni, sőt talán még mi magunk is. A halállal olyan biokémiai folyamatok köthetők össze, amelyeknek a szaga eltéveszthetetlen.

Az állatok halálra vonatkozó érzéke ilyetén formán erősebb szaglásukhoz köthető, és lehet hogy nem is hatodik érzékhez… Az állatok érzékszervei kifinomultabbak a miénknél, a hatodik érzékük mibenlétére és körére vonatkozóan azonban még ma is több kutatás van folyamatban, még nagyon sok minden van, amit nem tudunk.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate