Ezzel a 4 egyszerű házi módszerrel könnyedén megszabadulhatsz a gyomtól, gaztólHa te is a természetes megoldások híve vagy, akkor olvasd el, hogy milyen módszerek révén lehet a konyhaszekrényedben megtalálható egyszerű alapanyagokkal megszabadulni a gyomnövényektől, amelyekkel a természetnek sem ártasz.

A növények felületén van egy természetes réteg, amellyel a külső behatások ellen védekeznek. Annak érdekében, hogy a gyomnövényeket nagyobb hatékonysággal el tudd távolítani, érdemes natúr szappan és víz keverékével lepermetezni őket.


1 – Kiszárítás


Ehhez keverj össze 2 csésze vizet egy evőkanál tiszta szesszel (96%-os). Ezt öntsd bele egy spricnis flakonba és ezzel fújd le a gyomot. Ki fognak száradni és könnyedén ki lehet majd húzni őket.


2 – Égetés


Nem kell nyílt lángot használni, csupán egy vízforralót. A forralt vizet egyszerűen öntsd rá a gyomnövényre és azonnal kipusztulnak. Vigyázz, hogy haszonnövényre ne kerüljön rá. A járdaszegélyeket, térkövek közét érdemes ezzel a módszerrel kezelni.


3 – Savas hatás


Keverj össze 2 evőkanál citromlevet és egy csésze ecetet. Fújd rá ezt a keveréket a gyomnövényekre és nem lesz többé maradásuk. A módszer a talajt nem roncsolja, így a többi növény nem szenvedi kárát, ha rájuk nem kerül belőle.


4 – Szódabikarbóna


Szórj szódabikarbónát azoknak a növényeknek a tövéhez, amelyektől meg szeretnél

szabadulni. Ez a további gyomnövekedést is megakadályozza, ezért érdemes csak olyan helyen alkalmazni, ahol sem zöldség, sem virág nem nő.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1423) elgondolkodtató (75) érdekességek (1094) fejtörő (67) megható (263) megrázó (67) recept (397) viccek (130)