-

Ezzel a 4 egyszerű házi módszerrel könnyedén megszabadulhatsz a gyomtól, gaztólHa te is a természetes megoldások híve vagy, akkor olvasd el, hogy milyen módszerek révén lehet a konyhaszekrényedben megtalálható egyszerű alapanyagokkal megszabadulni a gyomnövényektől, amelyekkel a természetnek sem ártasz.

A növények felületén van egy természetes réteg, amellyel a külső behatások ellen védekeznek. Annak érdekében, hogy a gyomnövényeket nagyobb hatékonysággal el tudd távolítani, érdemes natúr szappan és víz keverékével lepermetezni őket.


1 – Kiszárítás


Ehhez keverj össze 2 csésze vizet egy evőkanál tiszta szesszel (96%-os). Ezt öntsd bele egy spricnis flakonba és ezzel fújd le a gyomot. Ki fognak száradni és könnyedén ki lehet majd húzni őket.


2 – Égetés


Nem kell nyílt lángot használni, csupán egy vízforralót. A forralt vizet egyszerűen öntsd rá a gyomnövényre és azonnal kipusztulnak. Vigyázz, hogy haszonnövényre ne kerüljön rá. A járdaszegélyeket, térkövek közét érdemes ezzel a módszerrel kezelni.


3 – Savas hatás


Keverj össze 2 evőkanál citromlevet és egy csésze ecetet. Fújd rá ezt a keveréket a gyomnövényekre és nem lesz többé maradásuk. A módszer a talajt nem roncsolja, így a többi növény nem szenvedi kárát, ha rájuk nem kerül belőle.


4 – Szódabikarbóna


Szórj szódabikarbónát azoknak a növényeknek a tövéhez, amelyektől meg szeretnél

szabadulni. Ez a további gyomnövekedést is megakadályozza, ezért érdemes csak olyan helyen alkalmazni, ahol sem zöldség, sem virág nem nő.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (435) viccek (134)

Translate