-

Hoppá! SÚLYOS VÁLTOZÁS JÖN A JOGOSÍTVÁNYOKNÁL 2021 . JÚLIUS 1-TŐL!! A TE jogosítványodat is érinti!Érdemes tudni róla, mert tulajdonképpen minden jogosítványra kihat, és nem árt figyelembe venni, ha tervezünk..

A szakminiszter módosította a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szóló rendeletet – számolt be az Infostart. A módosított szövegű jogszabály megjelent a Magyar Közlönyben.

A júliustól hatályos szabály értelmében változik a jogosítványhoz szükséges egészségi alkalmassági vizsgálat határideje, amelyet ezen túl úgy kell majd megállapítani, hogy annak hónapja és napja megegyezzen az érintett személy születése hónapjával és napjával.

Azt még tudni kell, hogy a határidő az érintett személy határidőt követő első születésnapjáig túlléphető.

A nem hivatásos sofőrök esetében az egészségi alkalmassági vizsgálatot a választott háziorvos, vagy a lakóhely/tartózkodási hely szerinti háziorvos kellett, hogy elvégezze.

Már hatályos az a módosítás, mely szerint már  az üzemi orvos, illetve – a nem szervezett munkavégzés keretében dolgozó személy esetén – a lakóhelye szerint területileg illetékes foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely orvos is jogosult minderre.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate